sâmbătă, 8 august 2015

O excursie de o zi din Praga - Karlovy Vary

Karlovy Vary ocupă locul al doilea într-un top al celor mai vizitate oraşe din Cehia. Aflat la 130 km de Praga, acest oraş balnear şi-a câştigat reputaţia odată cu descoperirea izvoarelor minerale fierbinţi. Aspectul actual al oraşului este cel din secolul al XIX-lea, la care s-au adăugat o serie de edificii şi mai ales servicii moderne.
Dincolo de cele 12 izvoare minerale fierbinţi, care au adus faima oraşului, în Karlovy Vary vin mulţi turişti doar pentru a admira oraşul şi pentru a vedea cu ochii lor probabil cea mai faimoasă staţiune din Cehia.
Pentru o plimbare prin Karlovy Vary tebuie doar să urmezi direcţia canalului care traversează oraşul şi vei vedea Izvorul Termal, Colonada Morii, Grandhotel Pupp (aflat lângă teatru, în Piaţa Mirove, hotelul găzduieşte Festivalul de Film de aici, dar este şi locul unde s-a filmat "Casino Royal" din seria James Bond),
Sticlăria Moser (un adevărat muzeu, dar se poate vizita şi atelierul de sticlărie propriu-zis),  Zamecky vrch (castelul de pe deal), punctul de observare Diana
(se ajunge cu un funicular,
iar priveliştea de 360 grade este senzaţională) şi multe altele.
Pentru a ajunge la Karlovy Vary ai varianta achiziţionării unei excursii din Praga, printr-o agenţie specializată, sau varianta autobuzului - se pleacă de la autogara Florenc la interval de o oră, iar o călătorie durează între 2 ore şi 15 minute şi 2 ore şi 30 minute, în funcţie de condiţiile de trafic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu