duminică, 2 august 2015

O excursie de o zi din Praga - Kutna Hora

Kutna Hora se află la 65 km est de capitala Cehiei, dar puţini ştiu că în secolul al XVI-lea populaţia sa era egală cu cea a Londrei. În zonă au existat multe mine de argint, exploatate timp de peste 250 ani, iar Kutna Hora a fost în perioada respectivă al doilea  oraş ca importanţă din Regatul Bohemiei, după Praga.
Astăzi, Kutna Hora şi-a pierdut din importanţa economică, dar a păstrat multe biserici şi alte vestigii, centrul său fiind inclus pe lista patrimoniului UNESCO.
Printre atracţiile turistice ale acestui oraş se numără:
Catedrala Sf. Barbara a fost ridicată între anii 1388 şi 1565, fiind una dintre cele mai frumoase clădiri gotice din Cehia.
Curtea italiană, unde se afla monetăria regală, de unde s-au emis vestiţii groşi praghezi, valută forte la momentul respectiv în Europa Centrală.
De asemenea, ar mai merita văzute casa de piatră, Biserica Sf. Iacob,
Biserica Sf. Ioan Nepomuk (construită la mijlocul secolului al XVIII-lea, cu picturi remarcabile),
Capela Corpus Christi (clădire gotică neterminată de la finele secolului al XV-lea; de pe terasa sa se vede foarte frumos oraşul), Hradek (palat gotic cu turn şi curte interioară construit la începutul secolului al XV-lea, găzduieşte în prezent Muzeul Ceh al Argintului),
Catedrala Adomirii Maicii Domnului (secolul al XIV-lea, a fost prima catedrală construită în Bohemia).
Din Praga se ajunge destul de uşor la Kutna Hora: fie cu autobuzul din autogara Florenc (călătoria durează cam 70 minute), fie cu trenul din gara principală (călătoria durează 55 minute), ambele variante având un tarif de aproximativ 70 coroane cehe (aproximativ 2.50 euro). De asemenea, poţi alege varianta unei excursii organizată de una dintre agenţiile din Praga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu