luni, 10 august 2015

O excursie de o zi din Praga - Plzen

Plzen sună într-un fel anume pentru amatorii de bere, aici aflându-se fabrica de bere Pilsner, una dintre cele mai renumite din Europa. Pentru mulţi, vizitarea acestei fabricii şi degustarea unor beri poate fi un motiv suficient pentru o excursie de o zi din Praga.
Fabrica de bere Pilsner se vizitează, iar aici vei avea ocazia să vezi renumita poartă de pe eticheta sticlelor de bere Pilsner.
Turul costă 150 coroane cehe (aproximativ 5,50 euro) şi include şi cantina, unde se pot degusta din berile produse aici.
Dar Plzen are mult mai multe de oferit decât o fabrică de bere, fie ea şi printre cele mai bune din Europa. Măreaţa biserică a Sf. Batolomeu din Namesti Republiky,
precum şi casele decorate în stil baroc sau renascentist, distrag atenţia de la faptul că această piaţă este cea mai mare piaţă urbană din Boemia.
Se poate urca în turla bisericii Sf. Bartolomeu (102 metri, cea mai înaltă din ţară), de unde imaginea asupra oraşului este una spectaculoasă.
De asemenea, în Plzen mai sunt şi alte biserici, o sinagogă splendidă,
monumente (inclusiv un Monument al Ciumei, cu o Madonă din aur în vârful coloanei),
multe parcuri şi muzee, care ar merita atenţia turistului, de preferat înaintea de turul fabricii de bere!
Pentru a ajunge de la Praga la Plzen există varianta autobuzului (pleacă de la staţia de metrou Zlicin, linia B; o călătorie durează aproximativ o oră) sau a trenului (pleacă din gara Centrală, la fiecare oră, iar o călătorie durează aproximativ o oră şi 40 minute).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu