miercuri, 26 august 2015

Oktoberfest şi la Berlin

Oktoberfest-ul clasic are loc la Munchen, dar iată că şi în Germania mai sunt şi alte localităţi care creează evenimente similare, atât ca denumire, cât şi ca perioadă de desfăşurare. Şi nu este vorba de orice oraş, ci chiar de Berlin. Aşa că am inclus în lista cu idei de vacanţă pentru luna septembrie şi Oktoberfest-ul de la Berlin, care are loc în perioada 25 septembrie - 18 octombrie.
Berlinul rămâne unul dintre oraşele emblematice ale Europei, nu numai ale Germaniei. Găzduind unul dintre simbolurile turismului planetar - Poarta Brandenburg, Berlin are multe alte atracţii, pentru care merită să ajungi aici. Într-o simplă înşiruire, poţi vedea în câteva zile petrecute la Berlin clădirea Parlamentului (unde trebuie neapărat să urci în cupolă), Checkpoint Charlie, Postdamer Platz, insula muzeelor, Catedrala, Tiergarten, Alexanderplatz, turnul de televiziune, Columna Victoriei şi câte şi mai câte multe altele. Dacă timpul îţi permite, merită văzute Palatul Charlottenburg, dar şi o excursie la Potsdam, pentru celebrul palat Sanssouci.
La festival
Oktoberfest-ul de la Berlin are loc la Zentral Festplatz am Kurt-Schumacher-Damm, situat lângă aeroportul Tegel. Se ajunge destul de uşor: cu metroul pe linia 7 (până la Jakob Kaiser Platz) sau pe linia 6 (până la Kurt Schumacher Platz), iar de acolo cu unul dintre autobuzele X21, M21 sau 128. Cunoscătorii spun că acest festival nu se poate compara cu Oktoberfest-ul de la Munchen, dar, totuşi, dacă te afli în Berlin în perioada 25 septembrie - 18 octombrie, atunci poate fi un bun prilej de a vedea acest tip de festival.
Cum se ajunge la Berlin?
Avionul este cea mai comodă şi eficientă metodă, aşa că o variantă bună în perioada festivalului poate fi:
27 septembrie: Bucureşti 6.30 - 7.35 Berlin
1 octombrie: Berlin 21.35 - 00.40 Bucureşti
Companie: Air Berlin. Preţ: 197 euro/persoană.
De la aeroportul din Berlin pentru a ajunge în oraş poţi opta pentru trenurile S-Bahn, care circulă la fiecare 10 minute pe inelul de est spre Gara Ostkreuz sau pe inelul de sud spre Sudkreuz. De asemenea, sunt numeroase autobuze - simple sau expres - care fac legătura cu aeroportul din diverse puncte ale Berlinului. De asemenea, poţi lua în calcul să rămâi să te cazezi în zona aeroportului, acolo unde are loc festivalul.
Variante de cazare
Mercure Airport Hotel Berlin Tegel, 4 stele, lângă aeroport şi festival, preţ 500 euro/camera dublă/4 nopţi
Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz, 4 stele, preţ 461 euro
Hotel Gat Point Charlie, 3 stele, preţ 498 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu