miercuri, 19 august 2015

Ruhpolding

Printre destinaţiile pe care le-aş fi vizitat în această lună am enumerat în lista cu idei de vacanţă pentru luna august şi Ruhpolding. Poate nu se ştiu de către publicul larg prea multe despre această localitate din Bavaria, astfel că încerc să vă prezint câte ceva despre această superbă aşezare.
Ruhpolding este o staţiune montană, care a devenit mai cunoscută după organizarea aici a unor competiţii mondiale din cadrul sporturilor de iarnă. Dar şi vara, Ruhpolding are foarte multe de oferit celor care vin în acest colţ al Bavariei. Se pot face plimbări pe dealurile şi munţii din apropiere, existând trasee de diferite grade de dificultate, se pot închiria biciclete şi cam orice din ceea ce înseamnă activităţi sportiv-recreative în aer liber. Sigur, o simplă plimbare pe străduţele cochete, printre case cu balcoanele încărcate cu flori, poate fi o amintire la fel de dragă despre această staţiune.
Cum se ajunge la Ruhpolding?
Chiar dacă este mai apropiată de Salzburg decât de Munchen, consider că se ajunge mai uşor din capitala Bavariei pentru că până aici există avion direct din România.
25 august: Bucureşti 19.25 - 20.25 Munchen
1 septembrie: Munchen 8.55 - 11.50 Bucureşti
Companie: Lufthansa. Preţ: 193 euro/persoană.
Pentru că orarul de zbor nu este foarte avantajos, poţi alege să stai în noaptea de după sosire şi în cea dinaintea plecării la Munchen, prilej să vezi (sau să revezi) şi acest frumos oraş.  
De la aeroportul din Munchen pentru a ajunge în oraş, cea mai bună variantă este cu trenul S-Bahn, liniile S1 sau S8. O călătorie durează 40 minute şi costă 9,20 euro. Apoi, de la gară sunt trenuri destul de dese care merg la Ruhpolding.
Variante de cazare
Hotel Rosenhof, 3 stele, preţ 590 euro/apartament, cu mic dejun inclus/5 nopţi (26-31 august)
Hotel Steffl, 3 stele, preţ 440 euro
Wohlfuhlhotel Ortnerhof, 4 stele, preţ 680 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu