sâmbătă, 1 august 2015

Stuttgart Weindorf - ideal pentru gurmanzi, amatorii de vin de calitate, dar şi pentru turism

În perioada 26 august - 6 septembrie, la Stuttgart are loc festivalul "Stuttgart Weindorf", un loc ideal pentru gurmanzi, pentru amatorii de vin de calitate, dar şi pentru cei care doresc să vadă acest oraş foarte frumos - Stuttgart. Petru toate aceste motive am inclus acest festival pe lista cu idei de vacanţă pentru luna august.
Stuttgart este o adevărată capitală a industriei automobilistice, dar se remarcă şi prin multe lucruri. Castelul Vechi, Schlossplatz, Konigstrasse, Schillerplatz, Gara Centrală, Turnul de televiziune, muzeele Mercedes şi Porsche, Grădina Botanică şi Grădina Zoologică sau lacul Max Eyth.
De asemenea, dacă timpul îţi permite, la 15 km nord de Stuttgart se află Palatul Ludwigsburg, supranumit - pe drept cuvânt - "Versailles-ul Şvabiei" şi care este cel mai mare palat în stil baroc din Germania.
La festival
Primul festival de acest gen a avut loc la Stuttgart în 1976, atunci când mai multe pensiuni mici, conduse de viticultori din zonă, au creat un eveniment, unde şi-au prezentat produsele. Festivalul a devenit repede cunoscut în rândurile famiilor, studenţilor, managerilor, dar şi turiştilor. Astăzi, festivalul are loc în centrul oraşului - Marktplatz, Schillerplatz şi Kirchstrasse - şi reuneşte peste 30 restaurante în aer liber, cu specialităţi din regiune, inclusiv numeroase soiuri de vinuri. De asemenea, sunt standuri speciale cu delicatese dulci şi bomboane de ciocolată. Acest festival are de toate - tradiţie, calitate şi o atmosferă grozavă. Festivalul se derulează în perioada 26 august - 6 septembrie, în fiecare zi începând cu ora 11.00 şi până la ora 23, de joia până duminica închiderea fiind la miezul nopţii.
Cum se ajunge la Stuttgart?
28 august: Bucureşti 7.05 - 8.30 Stuttgart
7 septembrie: Stuttgart 14.10 - 17.25 Bucureşti
Companie: Blue Air. Preţ: 172 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroport până în centru se poate ajunge cu trenurile S-Bahn, pe liniile S2 sau S3, o călătorie având durata de 27 minute.
Variante de cazare
Hotel Pflieger, 3 stele, preţ 1.010 euro/camera dublă cu mic dejun/10 nopţi
Hilton Garden Inn Neckar Park, 4 stele, preţ 1.169 euro
Pullman Stuttgart Fontana, 4 stele, preţ 974 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu