duminică, 9 august 2015

Swansea, o localitate galeză la malul Atlanticului, şi un meci din Premier League

Îmbinarea unor evenimente sportive sau culturale cu destinaţii turistice de top sau mai puţin cunoscute reprezintă una dintre multe variante de turism. O astfel de variantă poate fi prilejuită de meciul de fotbal din Preier League dintre Swansea - Manchester United, joc programat pe 30 august, şi pe care l-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna august.
Swansea este un oraş galez aflat pe malul Atlanticului, la Golful Swansea. Aici se află două castele - Swansea şi Oytsrmouth - şi numeroase muzee, galerii de artă şi parcuri. O plimbare pe promenadă este unul dintre lucrurile cele mai apreciate atât de turişti, cât şi de localnici. Din port se pot face croaziere în larg, oferind imagini spectaculoase ale ţărmului.
La stadion
Partida Swansea - Manchester United are loc duminică, 30 august, de la ora locală 17.00, pe "Liberty Stadium". Stadionul este destul de aproape de centru, fiind multe mijloace de transport în comun care asigură legătura între centru şi arenă. Costul unui bilet la acest meci începe de la 45 lire sterline şi se poate achiziţiona de pe secţiunea specială de pe site-ul oficial al clubului gazdă - swanseacity.net.
Cum se ajunge la Swansea?
Cu avionul până la Londra, iar de aici cu autobuzul.
26 august: Bucureşti 12.30 - 14.05 Londra Heathrow
1 septembrie: Londra Heathrow 14.50 - 20.05 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ: 363 euro/persoană.
De la Heathrow, cel mai bun mod de a ajunge în centrul Londrei este metroul (o călătorie durează 45 minute şi costă 5 lire sterline). Există şi varianta trenului, care ajunge în numai 15 minute, oprind în mult mai puţine staţii, dar costă ceva mai mult.
Între Londra şi Swansea circulă autobuzele National Express şi Greyhound, existând multe autobuze care circulă zilnic pe această rută. De asemenea, există şi multe trenuri care asigură legătura între cele două oraşe. Cred că ar merită ca şi la sosire şi la plecare să petreci o zi şi la Londra, metropolă care are atât de multe de oferit din punct de vedere turistic.
Variante de cazare
The Dragon Hotel, 4 stele, preţ 535 euro/camera dublă/4 nopţi (27-31 august)
Marriott, 4 stele, preţ 608 euro
The Grand Hotel, 3 stele, preţ 615 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu