miercuri, 5 august 2015

Un alt festival britanic de văzut: Leeds Festival

Britanicii au o tradiţie foarte bogată în privinţa festivalurilor de muzică, mai ales pentru tineri, aşa că dacă vrei să vezi un astfel de festival ai de unde alege. Propunerea din rândurile de faţă, cuprinsă şi în lista cu idei de vacanţă pentru luna august, este Leeds Festival, un festival de muzică pentru tineret care are loc la Leeds, în perioada 28-30 august.
Fără a fi un oraş turistic, Leeds are multe de  oferit: Piaţa Millenium, Catedrala St Anne's, Primăria, Biserica St. John, Muzeul Armurilor Regale, dar şi parcuri, pieţe şi o promenadă de-a lungul râului Aire. Se pot face şi croaziere pe acest râu, cu vederi spectaculoase asupra oraşului. De asemenea sunt numeroase teatre, dar şi localuri care oferă muzică live.
La festival
Leeds Festival are loc în Bramham Park, care se află în afara oraşului. Din centrul oraşului Leeds sunt mai multe autobuze puse la dispoziţia doritorilor pe toată durata festivalului. Programul complet al festivalului şi toate detaliile necesare pr pagina acestui eveniment - festicket.com/festival/leeds-festival-2015.
Cum se ajunge la Leeds?
Nu există avion direct din România la Leeds, dar există conexiuni bune cu oraşe apropiate, ceea ce îţi va permite un adevărat circuit prin această regiunea britanică:
26 august: Bucureşti 7.15 - 9.00 Liverpool
Companie Blue Air. Preţ: 198 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroport există autobuzul Airport Express care te duce în centrul oraşului - o călătorie durează 45 minute şi costă 2,60 lire. Acelaşi drum cu taxiul costă 12 lire.
Poţi rămân în ziua respectivă în Liverpool, pentru că este un oraş în care ai ce vedea, iar a doua zi cu trenul poţi ajunge la Leeds. Călătoria durează aproximativ 2 ore şi sunt trenuri foarte dese.
Pentru întoarcere poţi pleca dimineaţa cu trenul de la Leeds la Sheffield (sunt trenuri dese şi o călătorie durează cam o oră) şi te poţi plimba câteva ore şi prin acest frumos  oraş britanic.
Apoi, cu autobuzul se ajunge la aeroportul Doncaster.
31 august: Doncaster Sheffield 19.35 - 00.55 Bucureşti
Companie: Wizz Air. Preţ: 126 euro/persoană, fără bagaj de cală.
Variante de cazare
Radisson Blu Hotel, 4 stele, preţ 709 euro/camera dublă/4 nopţi (27-31 august)
Hotel Park Plaza, 4 stele, 486 euro
Marriott Hotel, 4 stele, preţ 606 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu