sâmbătă, 15 august 2015

Un concert Andre Rieu la Lima

Concertele lui Andre Rieu au devenit un adevărat magnet, încă dinainte să ajungă la Bucureşti orchestra celebrului olandez, existând mulţi oameni care merg din orice colţ în diferite oraşe unde au loc concertele lui Andre Rieu. Un astfel de concert are loc pe 25 august la Lima, capitala statului sud-american Peru, un loc în care merită să ajungi cel puţin o dată în viaţă, iar un astfel de concert ar fi ocazia perfectă, motiv pentru care am şi inclus acest eveniment pe lista cu idei de vacanţă pentru luna august.
Lima este un oraş foarte aglomerat, având peste 8 milioane locuitori, dar şi extrem de interesant. Centrul oraşului trebuie neapărat văzut. Plaza de Armas (sau Plaza Mayor) cu Catedrala şi Palacio de Gobierno sunt două locuri minunate, iar acolo poţi găsi restaurante decente cu mâncare "exotică" (meniuri bazate pe peşte proaspăt), foarte apreciate atât de localnici, dar mai ales de turişti. În Lima sunt numeroase alte obiective turistice care merită atenţia, mai ales că poate ajungi doar o dată în viaţă în acest colţ de lume: fortăreaţa del Real Felipe (datează din secolul al XVIII-lea), Piaţa San Martin (în care se resimte cel mai puternic influenţa franceză), Casa de Osambela (cu o arhitectură specifică perioadei coloniale), Mănăstirea San Francisco, dar şi cartierele San Isidro şi Miraflores, cu o privelişte senzaţională asupra Pacificului din Parque del Amor.
La concert
Concertul lui Andre Rieu de la Lima are loc pe Estadio Nacional, pe 25 august, cu începere de la ora locală 21.00. Stadionul se află destul de aproape de centrul oraşului, lângă Parque de la Exposicion şi este bine deservit de numeroase mijloace de transport în comun. Biletele se pot achiziţiona inclusiv de pe site-ul oficial al artistului - andrerieu.com.
Cum se ajunge la Lima?
21 august: Bucureşti 13.55 - 15.45 Amsterdam 12.30 (22 august) - 18.00 (KLM) Lima
30 august: Lima 21.20 - 16.25 (31 august) Paris 19.10 - 23.00 (Air France) Bucureşti
Preţ: 1.349 euro/persoană.
De la aeroport există mai multe autobuze, care ajung în centru sau în diverse zone ale capitalei peruane.
Variante de cazare
Atton San Isidro, 5 stele, preţ 1.082 euro/camera dublă, cu mic dejun/8 nopţi
Hotel Dazzler, 4 stele, preţ 965 euro
Bayview Hotel, 3 stele, preţ 607 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu