sâmbătă, 12 septembrie 2015

Circuit în Italia, de la Veneţia, prin Toscana, până la Pisa

Veneţia şi Toscana sunt două dintre punctele de atracţie ale unei ţări turistice prin excelenţă - Italia. Tocmai de aceea, pe lista cu idei de vacanţă pentru luna septembrie am inclus un circuit de vis: Veneţia - Bologna - Florenţa (Siena) - Livorno - Pisa.
Veneţia
O variantă bună pentru a ajunge la Veneţia este următoarea:
25 septembrie: Bucureşti 6.20 - 7.30 Veneţia
Companie: Wizz Air. Preţ: 319 lei/persoană, fără bagaj de cală.
De la Aeroportul Treviso poţi să iei autobuzul ATVO sau Barzi Service până la Piazzale Roma din Veneţia. Costul unui bilet este de 7 euro, iar o călătorie durează ceva mai mult de o oră.
Te poţi caza la hotelul Residenza Ca' San Marco (preţ 219 euro/zi). Odată cazat, poţi pleca în explorarea frumoasei Veneţii - Piaţa San Marco, Podul Rialto, Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor, Campanilla, Turnul cu Ceas, multe alte biserici de pe insulă sau chiar poţi merge cu vaporaşul la Murano şi/sau Burano.
Bologna
De le Veneţia la Bologna poţi lua trenul. Acesta pleacă de la Gara St. Lucia, chiar de pe insulă, fiind două-chiar trei trenuri în fiecare oră. Spre exemplu, la plecarea de la 12.25 se ajunge la Bologna la 13.50, iar un bilet costă 15 euro. Te poţi caza la hotelul Donatello, 3 stele (266 euro/camera dublă/două nopţi), aflat cam la jumătatea distanţei dintre gară şi piaţa centrală. Capitală a regiunii Emilia-Romagna, Bologna este denumit şi „oraşul roşu”, pentru culoarea acoperişurilor şi faţadelor sale. Este un oraş cu tradiţie antică, locuit la început de etrusci, apoi de romani, adăposteşte cea mai veche universitate din Europa (1088). Principala atracţie turistică din Bologna este Piazza Maggiore, cu cele două turnuri asimetrice – Asinelli (98m) şi Garisenda (47m). Merită o privire mai atentă şi Via Mazoni, Palatul regelui Enzo sau Biserica San Giacomo Maggiore.La ieşirea din oraş, pe o colină, se află Sanctuarul Madonna di San Luca – o biserică începută în anul 1723, pe locul unei foste biserici din secolul al XIV-lea.
Florenţa
De la Bologna la Florenţa tot cu trenul este cea mai bună soluţie. Şi aici trenurile sunt destul de dese, una dintre variante fiind cu pecarea la 10.35 şi sosirea la Florenţa la 11.10, costul unui bilet fiind 13 euro. La Florenţa te poţi caza la hotelul Andrea, 3 stele (300 euro/camera dublă, cu mic dejun inclus/3 nopţi). Un adevărat muzeu în aer liber, Florenţa are câteva repere turistice importante: Domul, palatul Pitti, galeria Uffizi, podurile peste râul Arno, Palazzo Vecchio şi multe alte palate, parcuri, grădini. De asemenea, ar trebui să ajungi la Piazzale Michelangelo, de unde panorama asupra Florenţei este senzaţională.
Într-una dintre zilele petrecute la Florenţa, poţi trage o fugă cu trenul la Siena,
pentru a vedea un oraş medieval superb, dominat de Piazza del Campo, unde se află Palazzo Pubblico. Poţi pleca la 8.10 din Florenţa, ajungi la Siena la 9.38, iar pentru întoarcere ai varianta 16.18 şi sosirea la 17.50.
Pisa
De la Florenţa la Pisa tot trenul este soluţia. O plecare bună ar fi la 11.00, cu sosirea la Pisa la 11.49. Te poţi caza la hotelul NH Pisa, 4 stele (125 euro/zi) şi poţi vedea Biserica şi Turnul celebru, Grădina Botanică, Piazza dei Cavaleri, cu multele sale clădiri spectaculoase, dar şi promenada râului Arno, unde ar fi de remarcat Biserica Santa Maria della Spina. A doua zi, înainte de îmbarcarea spre casă, poţi petrece câteva ore frumoase la Livorno, pe malul mării,
în condiţiile în care se ajunge foarte uşor cu trenul (9.13 - 9.27 / 17.24 - 17.39; preţ - 17 euro/persoană). La Livorno merită să vezi în câteva ore Piazza della Repubblica, fortul vechi, zona portului, Acvariul şi promenada spectaculoasă.
Pentru a ajunge la aeroportul din Pisa există un autobuz, care circulă la fiecare 15 minute între Piaţa Miracolelor (unde se află Turnul din Pisa) şi aeroport, preţul unei călătorii fiind de 2 euro (la achiziţia de la şofer). Varianta propusă pentru întoarcerea în ţară este următoarea:
2 octombrie: Pisa 21.20 - 00.40 Bucureşti
Companie Wizz Air. Preţ: 90 euro/persoană, fără bagaj de cală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu