luni, 7 septembrie 2015

Croazieră în Pacific

Pacificul oferă un exotism aparte, numeroasele sale insule fiind adevărate paradisuri din punct de vedere turistic, iar dacă poţi să parcurgi un traseu într-o croazieră eşti aproape de maximul turismului în regiune. Din aceste considerente, dar nu numai, am propus în materialul cu idei de vacanţă pentru luna septembrie o croazieră pe un traseu fabulos Papeete - Moorea - Tahaa - Raiatea - Bora Bora - Papeete. Croaziera este operată de compania Windstar Cruises cu nava Wind Spirit şi are ca dată de plecare 18 septembrie.
Nava Wind Spirit poate fi considerată mai degrabă un iaht decât un vas de croazieră clasic, având o capacitate de numai 148 pasageri şi 90 de membri ai echipajului. Are numeroase facilităţi, un spaţiu intim, mult confort şi te vei simţi cu adevărat în vacanţă.
Programul croazierei:
18 septembrie: Papeete (Tahiti), plecarea ora 18.00
19 septembrie: Moorea (Polinezia Franceză), sosirea ora 22.00
20 septembrie: Moorea (Polinezia Franceză), plecarea ora 18.00
21 septembrie: Tahaa/ Motu Mahana, 8.00 - 17.00
22 septembrie: Raiatea (Polinezia Franceză), sosirea ora 22.00
23 septembrie: Raiatea (Polinezia Franceză), plecarea ora 22.00
24 septembrie: Bora Bora, sosirea ora 8.00
25 septembrie: Bora Bora, plecarea ora 21.00
26 septembrie: Huahine (Polinezia Franceză), 7.00 - 14.00
27 septembrie: Papeete (Tahiti), debarcarea ora 6.00
Tarife
Suită exterioară cu geam - 2.664 dolari/persoană
Suită - 3.899 dolari/persoană
Traseu
Papeete. Merită să zăboveşti mai multe zile înainte de îmbarcarea în croazieră în capitala celei mai mari insule din arhipelagul Polinezia Franceză, Pepeete - Tahiti. Se ajunge destul de greu până în mijlocul Pacificului, o variantă bună find:
14 septembrie: Bucureşti 18.00 - 19.55 Amsterdam 12.40 (15 septembrie) - 14.40 (KLM) Los Angeles 23.55 - 5.10 (16 septembrie) (Air France) Papeete
Preţ: 2.062 euro/persoană/dus-întors. În plus, ai avantajul de a putea petrece o noapte la Amsterdam şi a face o scurtă plimbare în frumosul oraş batav.
Dacă nu ai ales un hotel care să ofere şi serviciul de transfer aeroport, taxiurile sunt cea mai convenabilă variantă. Te poţi caza la hotelul Tahiti Pearl Beach Resort, 4 stele (preţ 389 euro/camera dublă/două nopţi) şi porni în explorarea exoticei capitale a Tahitiului. Dincolo de soare, plajă, merită văzute Grădina Botanică Harrison Smith, Muzeul Gaugain (unde există picturi ale celebrului artist, care a locuit aici), dar cel mai plăcut lucru rămâne o plimbare pe ţărmul oceanului, pe plajele incredibil de fine.
Moorea. O insulă splendidă, o destinaţie predilectă pentru petrecerea lunii de miere, cu un relief spectaculos, dar şi cu plaje foarte apreciate de cunoscătorii în materie.
Tahaa. Reciful de corali pe care se află această insulă este cea mai frumoasă atracţie turistică, la care se adaugă plaje de senzaţie, cu nisip incredibil şi cu ape de cristal.
Raiatea. Un loc superb, cu plaje spectaculoase, dar şi cu o natură luxuriantă. Fie că alegi scufundări, fie plajă, fie o plimbare spre unul dintre vârfurile insulei, care oferă imagini panoramice excepţionale, cu siguranţă vei găsi ceva de făcut care să fie memorabil.
Bora Bora. Una dintre cele mai apreciate destinaţii turistice din lume. Aici se vor simţi fericiţi amatorii de scufundări şi de plajă, dar şi ceilalţi au ce face. Se pot face scufundări cu un submarin pe lângă pereţii de coral, se poate vizita Lagoonarium (un fel de grădină zoologică, dar numai cu peşti şi te poţi plimba liniştit printre unii dintre ei) sau poţi vizita o fermă de perle. Având în vedere că se stă ceva mai mult aici, vei avea timp pentru toate acestea şi, mai ales, răsfaţă-te cu o cină romantică pe plajă.
Huahine. Poate cel mai celebru loc de aici este un pod care trece peste o apă unde se poate vedea uşor diferenţa fux-reflux, dar de unde vei vedea şi anghile, considerat sacre în mitologie locală. Mai mult, poţi cumpăra cutii cu macrou şi să hrăneşti anghilele. De asemenea, în partea de nord a insulei există un sit arhelogic Fa'ahia, unde se pot vedea fosile ale unor specii de păsări dispărute.
Papeete. După debarcare te poţi caza la acelaşi hotel şi să te bucuri de tot ceea ce oferă Papeete pentru celelalte zile rămase până la revenirea spre ţară.
Pentru revenirea în ţară, o variantă bună poate fi:
30 septembrie: Papeete 7.35 - 18.40 (Air France) Los Angeles 13.45 (1 octombrie) - 9.05 (2 octombrie) Amsterdam 20.35 - 00.15 (KLM) Bucureşti.
Această variantă îţi oferă posibilitatea de a petrece aproape o zi întreagă la Los Angeles şi o alta la Amsterdam, un adevărat festin turistic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu