joi, 3 septembrie 2015

De la Atena la Roma, în croazieră

Croazierele reprezintă una dintre modalităţile de a face turism care prinde tot mai mult teren, în primul rând din cauza multiplelor avantaje: mai multe oraşe, condiţii de lux, preţuri accesibile. În rândurile de faţă vă invit pe toţi la o croazieră de la Atena la Roma, pe un traseu fabulos, ceea ce de altfel m-a şi determinat să inclus această croazieră pe lista cu idei de vacanţă pentru luna septembrie.
Croaziera este operată de compania Princess Cruises, cu nava Emerald Princess şi are ca dată de plecare 19 septembrie. Această navă, dincolo de toate facilităţile clasice, are un centra SPA renumit, un cinematograf în aer liber, lângă piscină, numeroase restaurante. Cifrele sale sunt impresionante: 15 punţi, o capacitate de 3.100 locuri, 9 restaurante, 5 piscine şi multe alte facilităţi.
Programul acestei croaziere arată astfel:
19 septembrie: Atena, plecarea ora 20.00
20 septembrie: Thira (Grecia), 7.00 - 18.00
21 septembrie: Kuşadasi (Turcia), 8.00 - 17.00
22 septembrie: Rhodos (Grecia), 8.00 - 17.00
23 septembrie: Heraklion (Grecia), 7.00 - 16.00
24 septembrie: pe mare
25 septembrie: Napoli, 7.00 - 18.00
26 septembrie: Civitavecchia (Roma), debarcarea ora 5.00
Tarife
Cabină interioară - 393 euro/persoană
Cabină exterioară cu geam - 986 euro/persoană
Cabină exterioară cu balcon - 1.293 euro/persoană
Traseul
Atena. Spre capitala Greciei poţi pleca măcar cu câteva zile înaintea îmbarcării, pentru că Atena are foarte multe de oferit.
16 septembrie: Bucureşti 10.30 - 12.05 Atena
Companie: Aegean Airlines. Preţ: 114 euro/persoană.
De la aeroport în oraş sunt 35 km pe care îi poţi face în mai multe variante: cu autobuzul (X93, X95, X96, X97), cu metroul (linia 3 - 8 euro), cu trenul (călătoria durează o oră şi 34 de minute şi leagă aeroportul de Gara Centrală, dar şi de portul Pireu) sau cu taxiul (35 euro - ziua, 50 euro - noaptea).
Te poţi caza la hotelul President, 4 stele (345 euro/camera dublă/3 nopţi) şi poţi explora câteva zile frumosul oraş. De departe Acropole este cea mai cunoscută atracţie turistică a Atenei, locul unde realmente te întâlneşti cu istoria, dar şi de unde ai o panoramă senzaţională asupra oraşului. În afara obiectivelor legate de perioada antică a Eladei, merită Piaţa Syntagma, Grădina Naţională, dar rezervă-ţi timp şi pentru o plimbare prin cartierele Plaka, Monastiraki sau Thissio.
Thira (Grecia). Este principalul oraş de pe insula Santorini, una dintre destinaţiile turistice ele mai apreciate din Grecia. O simplă plimbare prin oraş poate fi încântătoare. Biserici, muzee, un sit arheologic, mâncare bună, case incredibil de albe şi privelişti spectaculoase.
Kuşadasi. Este o destinaţia predilectă pentru resorturi de all-inclusive, dar sunt destule lucruri de făcut şi în acest oraş turc. Zidurile oraşului, Kaleici Camii (o moschee construită în anul 1618), oraşul vechi, dar şi plaje care mai de care mai atrăgătoare, toate acestea oferă aerul de vacanţă cu care îşi desfată Kuşadasi turiştii care îi trec pragul.
Rhodos. Plajele spectaculoase şi apa extrem de limpede sunt principalele atuuri cu care Rhodos-ul se mândreşte. Pentru cei cărora plaja nu le face cu ochiul pot descoperi oraşul medieval, mai multe sit-uri arheologice, un castel, portul şi multe străduţe cochete, unde te poţi delecta la cumpărături sau la o cafea.
Heraklion. Dacă nu te tentează plaja, atunci poţi descoperi Palatul Knossos, Castelul Veneţian din port, zidurile veneţiene, dar şi numeroase biserici, muzee ori galerii de artă.
Napoli. Portul este aproape de oraş, astfel că poţi să-l descoperi pe cont propriu. Printre obiectivele care merită atenţia în mod deosebit se numără Castelul Nuovo, Domul, Teatrul San Carlo şi superba piaţă din faţa sa (Piazza del Plebisciti), dar mai ales promenada de unde poţi vedea Vezuviul. De asemenea, poţi încerca să ajungi în parcul Virgiliano, de unde se vede superb Nisida. Se fac excursii la Pompei, dar şi pe insula Capri.
Roma. Debarcarea se face la Civitavecchia, de unde se poate lua trenul (un bilet costă 5 euro) până la Roma Termini şi merită să mai rămâi câteva zile pentru a vedea (sua revedea) Cetatea Eternă. Te poţi caza la hotelul Elide, 3 stele (preţ 396 euro/4 nopţi). În Roma sunt multe de văzut: Forumul Roman, Colosseumul, Pantheonul, Fontana di Trevi, Palatul şi Parcul Borghese, Treptele Spaniole, Castelul Sant'Angelo, multe pieţe, parcuri, muzee, biserici, fără a ignora Vaticanul, cu piaţa, basilica San Pietro, dar mai ales muzeele sale celebre.
Pentru întoarcerea în ţară, tot de la Gara Termini trebuie să iei autobuzul până la Aeroportul Ciampino (un bilet - 4 euro), de unde iei avionul:
30 septembrie: Roma Ciampino 20.50 - 23.50 Bucureşti
Companie: Wizz Air. Preţ: 40 euro/persoană, fără bagaj de cală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu