duminică, 6 septembrie 2015

Double city-break: Oslo - Alesund

Norvegia este una dintre ţările mele preferate, astfel că un double city-break în această ţară este oricând o vacanţă la superlativ. Aşa că am propus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna septembrie un double city-break: Oslo - Alesund.
Oslo
Cea mai importantă atracţie turistică din capitala norvegiană este aceea de a te plimba la întâmplare pe străzile sale.
Doar amestecându-te  printre localnici simţi cu adevărat pulsul vieţii de zi cu zi. Totuşi, sunt şi obiective turistice, în sensul propriu al cuvântului, care merită văzute - Castelul Akershus, Muzeul Ambarcaţiunilor Vikinge, Palatul Regal, sediul Primăriei, unde are loc decernarea premiilor Nobel, numeroase muzee, dar şi foarte multe parcuri. Printre atracţiile care nu ar trebui ratate se numără Fram Museum (unde se află cea mai solidă barcă de lemn construită vreodată în lume), dar trebuie să ajungi la Holmenkollen, trambulina pentru sărituri cu schiurile din vestul capitalei, de unde vei avea o imagine superbă de ansamblu a întregii zone. Dacă ai noroc şi de vreme frumoasă, mergi mult pe jos, mai ales că transportul în comun este destul de scump - un bilet cumpărat de la chioşc sau automat costă 30 coroane (3,80 euro), iar de la şofer 50 coroane (6,33 euro). Un abonament valabil pentru o zi costă 80 coroane (10,10 euro).
Alesund
Are un centru vechi absolut unic, cu multe clădiri în stil Art Nouveau, frumos şi diferit colorate, care dau un farmec aparte acestei localităţi. Muzeul localităţii sau parcul "Atlantic Sea" sunt alte atracţii ale zonei. Oraşul este aşezat pe mai multe insule, peisajul fiind absolut fabulos. Fjellstua este un promontoriu din apropiere, unde se poate ajunge şi pe o şosea şi pe scări, fiind un punct de belvedere incredibil de frumos. În apropiere se află fiordul Geiranger, probabil unul dintre cele mai frumoase.
Variantă de călătorie
Bucureşti - Oslo
23 septembrie: Bucureşti 17.15 - 19.25 Oslo Torp
Companie Wizz Air. Preţ: 90 euro.
Între aeroport şi centrul oraşului circulă Torpeskpressen, o călătorie durează o oră şi 45 minute şi costă 240 coroane norvegiene. Orarul lor este corelat cu cel al avioanelor.
Oslo - Alesund
Între aeroportul Gardemoen şi centrul oraşului Oslo poţi alege între trenul expres Flytoget (de la Gara Centrală, pleacă la fiecare 10 minute, iar o călătorie durează 20 minute şi costă 170 coroane) şi Flybussen (pleacă la fiecare 45 minute din centru, iar preţul unui bilet este de 150 coroane).
27 septembrie: Oslo 11.40 - 12.40 Alesund
Companie: Norwegian. Preţ: 76 euro.
La Alesund, autobuzul 658 circulă între aeroport şi centru.
Alesund - Bucureşti
30 septembrie: Alesund 14.25 - 15.20 Oslo 16.10 - 18.15 (SAS) Frankfurt 20.40 - 23.55 (Lufthansa) Bucureşti
Preţ: 237 euro.
Variante de cazare
Oslo
Radisson Blu Plaza Hotel, 4 stele, preţ 678 euro/camera dublă, cu mic dejun/4 nopţi
Smarthotel, 3 stele, preţ 366 euro
First Hotel Millennium, 4 stele, preţ 559 euro
Alesund
Scandic Parken, 4 stele, preţ 285 euro/camera dublă, cu mic deun inclus/3 nopţi
First Hotel Atlantica, 4 stele, preţ 327 euro
Hotel Brosundet, 4 stele, preţ 367 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu