duminică, 6 septembrie 2015

Jurnal de călătorie, Belgia 2009 - Palatul Regal din Bruxelles

Aflat foarte aproape de centrul capitalei belgiene, Palatul Regal din Bruxelles este folosit de familia regală mai degrabă pentru întâlniri şi activităţi oficiale, şi nu pentru a locui aici.
La fel ca la toate edificiile de acest gen, atunci când steagul este ridicat (aşa acum vei vedea în unele fotografii), regele este "acasă". Palatul a fost construit la sfârşitul secolului al XI-lea şi începutului secolului al XII-lea, dar din diverse motive a fost mereu reconstruit, renovat. Faţada actuală datează din anul 1904, atunci când a fost realizată şi grădina care separă palatul de Place des Palais, aceasta separând la rândul ei palatul de Parc de Bruxelles.
Palatul este deschis publicului şi se poate vizita de marţi până duminică, între orele 10-17, intrarea fiind gratuită, dar oricând pot apărea modificări în programul de vizitare în funcţie de acţiunile şi întâlnirile oficiale care au loc aici.
Schimbarea gărzii se realizeazp cu discreţie şi nu este un eveniment turistic, aşa cum se întâmplă prin alte părţi, la Londra sua chiar şi la Praga.
Aici se vede mai bine Place des Palais, care poate fi folosită la nevoie şi ca loc pentru ceremonialuri oficiale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu