duminică, 13 septembrie 2015

La Barcelona, pentru o sărbătoare a capitalei catalane

Dacă aş putea, mi-ar plăcea să ajung în fiecare capitală (măcar din ţările europene) atunci când se celebrează ziua ţării respective. E doar un vis... Până acum am avut ocazia să văd "live" astfel de momente la Paris (chiar în două rânduri) şi la Amsterdam. Dar evenimentul pe care vi-l propun în aceste rânduri ca prilej pentru o scurtă vacanţă la Barcelona este de alt gen - Festes de la Merce, fiind un festival dedicat fecioarei din Merce, patroana spirituală a capitalei catalane. Aşa că am inclus acest eveniment, care are loc pe 24 septembrie, pe lista cu idei de vacanţă pentru luna septembrie.
Barcelona este un oraş absolut fabulos, un oraş în care mi-ar plăcea să trăiesc. În funcţie de numărul zilelor alocate unei vacanţe aici, nu ar trebui ratate - Rambla, Rambla del Mar (promenada), Barceloneta (plaja), Piaţa Spaniei (unde nu trebuie ratat spectacolul fântânilor), Piaţa Cataluniei (kilometrul 0 al Barcelonei), străduţele cochete din Barri Gotic, minunăţiile create de Gaudi, parcul Ciutadela (unde se află Arcul de Triumf, dar şi Grădina Zoologică) şi chiar arena "extratereştrilor" coechipieri ai lui Messi - "Nou Camp". De asemenea, trebuie să urci pe Montjuic, dar şi pe Tibidabo, pentru a vedea locuri încântătoare, dar şi panorame splendide.
La festival
Festes de la Marce este un festival dedicat fecioarei din Merce, patroana spirituală a Barcelonei, festival instituit de autorităţile locale din anul 1871. Evenimentul prilejuieşte o serie de vechi tradiţii catalane. Cu acest prilej are loc cea mai mare petrecere a anului - cu muzică şi dansuri pe străzi, târguri, spectacole de teatru, de muzică şi parade. Nu lipsesc păpuşile gigantice din lemn, iar seara se încheie cu focuri de artificii.
Cum se ajunge la Barcelona?
22 septembrie: Bucureşti 17.35 - 19.55 Barcelona
25 septembrie: Barcelona 20.30 - 00.45 Bucureşti
Companie: Wizz  Air. Preţ: 244 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroport există un autobuz care ajunge până în centrul oraşului, în Piaţa Spaniei şi Piaţa Cataluniei.
Variante de cazare
Hotel Tryp Apolo, 4 stele, preţ 630 euro/camera dublă/3 nopţi
Eurostars Cristal Palace, 4 stele, preţ 444 euro
Hotel Ambit, 4 stele, preţ 450 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu