sâmbătă, 5 septembrie 2015

La Madrid, pentru un regal fotbalistic din Champions League

În foarte scurt timp încep partidele din grupele Champions League la fotbal, multe dintre ele putând fi prilejuri excelente pentru o mini-vacanţă, motiv pentru care am inclus aceste meciuri de fotbal pe lista cu idei de vacanţă pentru luna septembrie. Iar în aceste rânduri vă invit la Madrid, pentru meciul Atletico Madrid - Benfica Lisabona, care va avea loc la Madrid, pe Estadio "Vicente Calderon", pe 30 septembrie, de la ora locală 20.45.
Madrid este un oraş fabulos. În funcţie de timpul alocat vizitării, nu ar trebui ratate Puerta del Sol, Plaza Mayor, Palacio Real, Plaza de Oriente, Plaza de Cibeles (cu celebra sa fântână), Muzeul Prado, Gara Atocha (cu o superbă grădină botanică tropicală), Puerta de Europa, parcul El Retiro şi multe altele... Inclusiv stadionul rivalei Real Madrid, "Santiago Bernabeu". Sau o plimbare pe Gran Via...
Pentru a câştiga timp şi a vedea cât mai multe lucruri din capitala Spaniei, o variantă bună este autobuzul turistic un bilet costând 21 euro, pentru o zi, sau 25 euro, pentru două zile.
La stadion
Partida Atletico Madrid - Benfica Lisabona, din grupele Champions League, va avea loc pe 30 septembrie, de la ora locală 20.45, pe stadionul "Vicente Calderon" din Madrid. Stadionul "Vicente Calderon" se află pe malul râului Manzanares, la sud-vest de zona centrală a capitalei spaniole. Accesul la stadion este foarte uşor, fiind deservit atât de metrou (linia 5 - cele mai apropiate staţii fiind Piramides sau Marques de Vadillo), cât şi de la autobuz, fiind nu mai puţin de 12 linii de autobuz care ajung la stadion. Biletele pentrua cest meci se găsesc deja pe secţiunea specială de pe site-ul clubului - clubatleticodemadrid.com/tickets - şi costă între 30 şi 120 euro.
Cum se ajunge la Madrid?
Avionul rămâne cea mai bună soluţie, o variantă bună fiind:
28 septembrie: Bucureşti 8.15 - 11.15 Madrid (Air Europa)
2 octombrie: Madrid 21.15 - 1.55 Bucureşti (Wizz Air)
Preţ: 172 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroport, o variantă bună pentru a ajunge în oraş este autobuzul. Un bilet costă 5 euro, se poate achiziţiona direct de la şofer, o călătorie până în Plaza Cibeles durează 35-40 minute, iar autobuzele circulă la intervale de 12 minute.
Variante de cazare
Hotel Rex, 3 stele, preţ 385 euro/camera dublă, mic dejun inclus/4 nopţi
Petit Palace Alcala Torre, 4 stele, preţ 477 euro
Catalonia Gran Via, 4 stele, preţ 567 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu