sâmbătă, 12 septembrie 2015

O excursie de o zi din Praga - Ceske Budejovice

Aflat la 160 km sud de Praga, oraşul Cesko Budejovice poate fi o excelentă alegere pentru o excursie de o zi din capitala Cehiei. Este un oraş-fortăreaţă, cu un pronunţat stil medieval, dar care astăzi este mai cunoscut şi mai vizitat pentru că aici se produce berea Budweiser.
Fondat în anul 1265, la confluenţa râurilor Vltava şi Malse, Ceske Budejovice are o istorie tumultoasă, din care păstrează numeroase episoade în clădirile şi monumentele sale. De altfel, în afara berii care se produce aici, oraşul merită atenţia turiştilor pentru ritmul lent, atmosfera relaxată şi arhitectura fascinantă. Într-o excursie de o zi în acest oraş nu ar trebui ratate Centrul vechi (unde se mai găsesc încă mici ateliere artizanele), Piaţa Premysla Otakara II (o piaţă pietruită, una dintre cele mai mari din Europa Centrală),
Fântâna lui Samson (aflată în piaţa Premysla Otakara II, construită în prima jumătate a secolului al XVIII-lea),
Turnul Negru (din vârf este cea mai bună privelişte a oraşului, iar accesul costă 30 coroane cehe),
fortificaţii gotice ale oraşului şi multe biserici.
În ciuda celor 160 km dintre Praga şi Ceske Budejovice se ajunge destul de uşor. Există varianta trenului (două ore şi jumătate; 222 coroane cehe) sau a autobuzului (trei ore; 160 coroane).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu