duminică, 20 septembrie 2015

Pelerinaj la Mănăstirea Prislop (II)

După ce v-am prezentat un prim episod al pelerinajului la Mănăstirea Prislop şi la mormântul Părintelui Arsenie Boca realizat de Agenţia de Turism Teron Intertur Câmpina, în rândurile de faţă voi oferi detalii şi imagini de la primul obiectiv aflat pe traseul propus de agenţie. Este vorba de Templul Dorinţelor de la Şinca Veche, un templu unic în lume, aflat la noi în ţară şi care este destul de puţin cunoscut.
Aflat lângă comuna Şinca Veche, la 22km de Făgăraş, Templu Dorinţelor este un lăcaş de cult săpat în piatră, a cărui vechime se apreciază a fi la 7.000 de ani, presupunându-se că ar fi aparţinut aceleiaşi civilizaţii care a întemeiat "Templul Alb" de pe Insula Şerpilor.
Istoricii susţin că este un templu unic în lume, un loc fabulos, aflat în mijlocul naturii şi un loc încărcat de spiritualitate.
După reuşita primului pelerinaj la Mănăstirea Prislop şi mormântul Părintelui Arsenie Boca, la solicitarea turişilor, Agenţia Teron Intertur organizează pe 15-16 octombrie un nou pelerinaj pe acelaşi traseu, cu plecare din Câmpina, la cerere asigurându-se şi transfer din localităţile apropiate. Detalii şi rezervări - intertur.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu