marți, 27 octombrie 2015

Jurnal de călătorie, Italia 2015 - Ziua a 4-a, Florenţa (partea a II-a)

După ce am vizitat Domul din Florenţa şi am urcat în Campanila, de unde am văzut întreg oraşul, am coborât pentru a hoinări pe străzile sale, în acest adevărat muzeu în aer liber care este capitala Toscanei. Hoinăreală e doar un fel de a spune, pentru că aveam ţinte precise...
Mai întâi, ne-am îndreptat spre Piazza della Signoria, admirând una dintre cele mai vechi ciocolaterii din Florenţa - Venchi
Piazza della Signoria, acolo unde "belissima" are un înţeles cu totul şi cu totul aparte. Probabil că aici este locul unde sunt expuse cele mai multe sculpturi în aer liber, iar Palazzo Vecchio este locul care atrage cele mai multe priviri.
Loggia dei Lanzi, aflată pe latura din piaţă de lângă Palazzo Vecchio, unde se află numeroase statui, unele chiar celebre. Este locul în care în vechime, mai ales în perioada de înflorire culturală pornită de aici, oricine dorea şi avea ceva de spus se putea adresa mulţimii.
Chiar lângă intrarea în Palazzo Vecchio se află David, una dintre cele mai cunoscute sculpturi ale lui Michelangelo. Este doar o copie, originalul aflându-se într-un muzeu din Florenţa.
Am intrat în Palazzo Vecchio doar în curtra interioară, admirând frumuseţea locului.
Undeva, pe o latură a acelei curţi interioare, se află o mică fântână arteziană, străjuită de doi lei din piatră şi ne-a amuzat un porumbel care se odihnea liniştit pe capul unuia dintre leii încruntaţi.
Loggia dei Lanzi văzută chiar de la ieşirea din Palazzo Vecchio
Piazza della Singoria văzută din acelaşi loc
Apoi, am traversat Piazzale degli Uffizi, unde se află celebrele galerii adăpostind mari capodopere ale lumii
Şi am ieşit pe malul râului Arno, aproape de Ponte Vecchio, una dintre imaginile emblematice ale Florenţei.
Am traversat râul Arno pe Ponte alle Grazie, locul din care se realizează cele mai bune fotografii cu Ponte Vecchio şi în drum spre Piazzale Michelangelo ne-am oprit într-un loc special - Gelateria Vivaldi. De ce este special? Simplu, pentru că aici este cea mai bună îngheţată din Florenţa! Gelateria Vivaldi se află pe Via dei Renai, în spatele Pieţei Niccola Demidoff.
Apoi, trecând printr-una dintre porţile vechi ale oraşului, am urcat pe nişte scări spre Piazzale Michelangelo, unde aveam să vedem apusul soarelui.
Un adevărat spectacol de imagine şi o feerie de culori, pe care le voi prezenta în episodul următor al "jurnalului".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu