luni, 26 octombrie 2015

La Basel, la un turneu de tenis

Printre competiţiile sportive care pot deveni prilejuri foarte bune pentru câteva zile de vacanţă se numără şi turneul de tenis masculin ATP de la Basel - Elveţia, turneu care are loc în perioada 26 octombrie - 1 noiembrie. Aşa se face că am inclus această competiţie pe lista cu idei de vacanţă pentru luna octombrie.
În Basel sunt multe locuri care merită atenţia turistului. Dincolo de orice, însă, o plimbare pe străduţele cochete, admirând lumea şi arhitectura frumoasă a celor mai multe dintre clădiri, poate fi cea mai reconfortantă modalitate de a petrece câteva ore plăcute în Basel. Sigur, sunt şi atracţii turistice: catedrala Munster (se poate urca în turnul ei, cu vederi panoramice superbe), Primăria, situată chiar în Markplatz (se poate vizita), multe biserici, muzee, dar şi Porţile oraşului. De asemenea, se fac croaziere pe Rin, un mod splendid de a admira frumuseţile oraşului.
La turneu
Turneul de tenis masculin din circuitul ATP are loc la Basel, în perioada 26 octombrie - 1 noiembrie şi este găzduit de Swiss Indoors, o arenă superbă aflată la câţiva paşi de St. Jakob Park, stadionul de fotbal al echipei locale, FC Basel. La această arenă de tenis se ajunge cu trenul la staţia St. Jakob, cu autobuzul (36, 37 sau 47, staţia St. Jakob) sau cu tramvaiul (14, staţia St. Jakob). Biletele se pot achiziţiona de pe secţiunea special dedicată pe site-ul turneului - swissindoorsbasel.ch.
Cum se ajunge la Basel?
Există o singură cursă directă Bucureşti - Basel, operată de Wizz Air.
30 octombrie: Bucureşti 13.10 - 14.45 Basel
2 noiembrie: Basel 15.15 - 18.40 Bucureşti
Companie: Wizz Air. Preţ: 153 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroportul Basel Mulhouse se poate ajunge în oraş uşor, cu autobuzul 50, care te duce până la gara din Basel.
Variante de cazare
Ramada Plaza Basel Hotel & Conference Center, 4 stele, preţ 375 euro/camera dublă
Hotel Victoria, 4 stele, preţ 396 euro
Hotel du Commerce, 3 stele, preţ 385 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu