sâmbătă, 24 octombrie 2015

Parisul şi ciocolata, combinaţia ideală pentru o scurtă vacanţă

Multă lume iubeşte Parisul şi ciocolata... Recunosc, mă număr printre ei, aşa că devine de la sine de înţeles de ce am inclus evenimentul "Salon du chocolat", care are loc la Paris, în perioada 28 octombrie - 1 noiembrie, pe lista cu idei de vacanţă pentru luna octombrie.
Parisul este unul dintre locurile de pe planetă de care nu ai cum să nu te îndrăgosteşti. Indiferent de numărul de zile alocat scurtei vacanţe prilejuite de "Salon du chocolat", nu vei reuşi să vezi tot ce e de văzut în capitala franceză. Totuşi, merită văzute - nu neapărat în această ordine - Turnul Eiffel, Notre-Dame cu insulele sale, Champs-Elysees, Arcul de Triumf, Luvru cu grădinile Tuilleries, zona Montmartre cu Basilica Sacre Coeur, modernul cartier La Defense, dar şi Sena, o croazieră la ceas de seară oferindu-ţi demonstraţia în imagini de ce Parisul este supranumit "capitala luminii". Sigur, sunt multe alte locuri frumoase în Paris - parcuri pitoreşti, străduţe cochete, numeroase muzee, magazine, astfel că în mod cert vacanţa ta la Paris va fi una memorabilă.
"Salon du chocolat"
Ediţia 2015 a "Salon du chocolat" are loc la Porte de Verseilles Exhibition Center, situat - după cum îi spune numele - în zona Porte de Versailles. Se ajunge uşor aici - cu metroul (linia 12 - staţia "porte de Versailles" sau linia 8 - staţia "Belard"), cu autobuzul (liniile 80, 39, 42, 169) sau cu tramvaiul (T2 sau T3). Biletul general de intrare costă 14 euro şi sunt 20.000 mp de spaţiu expoziţional, în care vor fi prezenţi 220 ciocolatieri. Va fi un adevărat festin, pentru că nu vor lipsi - "Cocoa show", "Chocosphere", "Chocoland" şi multe alte evenimente. Detalii pe salonduchocolat.fr.
Cum se ajunge la Paris?
Cea mai simplă variantă este cu avionul.
27 octombrie: Bucureşti 13.10 - 15.30 Paris
2 noiembrie: Paris 10.20 - 14.10 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ: 263 euro/persoană.
De la Aeroportul Charles de Gaulle, cel mai comod este să iei trenul RER, bine conectat la metroul parizian, astfel că poţi ajunge în orice colţ al capitalei franceze. Preţul unui bilet este de 10 euro, iar trenurile RER circulă la intervale de 10 şi 20 minute. Ruta B, care deserveşte aeroportul ajunge în centru în zona Halelor, Notre Dame, grădina Luxemburg.
Variante de cazare
Hotel Victoria Chatelet, 3 stele, situat aproape de I-le de la Cite, 774 euro/camera dublă/6 nopţi
Hotel Delos Vaugirard, 3 stele, situat între Turnul Eiffel şi Porte de Versailles, preţ 614 euro
Hotel Mercure Vaugirard Porte de Versailles, 4 stele, situat lângă Porte de Versailles, preţ 974 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu