duminică, 11 octombrie 2015

Pelerinaj la Mănăstirea Prislop (IV)

Reiau reportajul având ca subiect pelerinajul la Mănăstirea Prislop, realizat recent la Agenţia de Turism Teron Intertur Câmpina. După Mănăstirea Prislop şi vizitarea mormântului Părintelui Arsenie Boca, pelerinajul a continuat cu Schitul Straja.
Istoricul acestui schit se află scris chiar în apropierea intrării.
De asemenea, intrarea este impresionantă, realizându-se de-a lungul unui culoar lâng pe pereţii căruia se află calendarul bisericesc, realizat într-o formă unică, cel puţin la noi în ţară.
Schitul este printre cele mai noi din România, fiind ridicat în anii '90, dar în apropiere se mai află un loc celebru din punct de vedere religios - Crucea. Aici, în Vinerea Mare se organizează în fiecare an procesiunea Drumul Crucii, singurul de acest gen din România!
Schitul în sine este simplu, modest, aşa cum trebuie să fie un schit, dar întreaga emulaţie pe care o generează aceste locuri magice sporesc credinţa tuturor celor care ajung aici.
În programul gândit de Agenţia de Turism Teron Intertur Câmpina urmează cazarea la Cabana Edelweiss, una dintre cele mai frumoase unităţi de cazare din regiune.
În urma succesului înregistrat de primul pelerinaj la Prislop şi la solicitarea turiştilor-pelerini, Agenţia de turism Teron Intertur Câmpina organizează un nou pelerinaj la Mănăstirea Prislop şi Mormântul Părintelui Arsenie Boca pe 15-16 octombrie. Detalii şi înscrieri - intertur.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu