marți, 13 octombrie 2015

Traversând Atlanticul, în croazieră

Una dintre cele mai apreciate variante de croaziere sunt cele numite "de poziţionare", în care navele parcurg distanţe destul de mari, în general, între sezoane, mergând din Mediterana în Caraibe, din Marea Nordului în te miri ce alt punct de pe mapamond. Una dintre acestea, pe care am inclus-o în lista cu idei de vacanţă pentru luna octombrie, face legătura între Barcelona şi Houston, traversând Atlanticul. O experienţă de vis, unică, pe care o poţi transforma în realitate în croaziera din 29 octombrie, realizată cu vasul Norwegian Jade, aparţinând companiei Norwegian Cruise Line.
Vasul Norwegian Jade are o componentă exotică, astfel încât te vei simţi cu adevărat relaxat şi în vacanţă oriunde te-ai îndrepta. Pe vas sunt foarte multe modalităţi de a-ţi petrece timpul liber, inclusiv două piscine, 6 jacuzzi-uri, restaurante, cafenele, centru spa, casino, club de noapte, totul pe cele 12 punţi deschise publicului.
Programul croazierei arată astfel:
29 octombrie: Barcelona - plecarea ora 17.00
30 octombrie: pe mare
31 octombrie: pe mare
1 noiembrie: Funchal, 9.00 - 18.00
2 noiembrie: pe mare
3 noiembrie: pe mare
4 noiembrie: pe mare
5 noiembrie: pe mare
6 noiembrie: pe mare
7 noiembrie: pe mare
8 noiembrie: St. Thomas, Insulele Virgine, 8.00 - 18.00
9 noiembrie: pe mare
10 noiembrie: pe mare
11 noiembrie: Miami, 8.00 - 17.00
12 noiembrie: pe mare
13 noiembrie: pe mare
14 noiembrie: Houston, 10.00 - 16.00
15 noiembrie: pe mare
16 noiembrie: Cozumel, Mexic, 8.00 - 17.00
17 noiembrie: Harvest Caye, Belize, 10.00 - 18.00
18 noiembrie: Roatan, Honduras, 8.00 - 16.00
19 noiembrie: pe mare
20 noiembrie: pe mare
21 noiembrie: Houston, debarcarea ora 10.00
Tarife
- de la 1.429 euro/persoană
Traseu
Barcelona. Pentru că Barcelona este un oraş extrem de  frumos, merită să-i aloci câteva zile înaintea îmbarcării. Astfel că o variantă bună pentru plecarea din ţară ar putea fi următoarea:
26 octombrie: Bucureşti 9.05 - 11.25 Barcelona
Companie: Blue Air. Preţ: 108 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la Aeroportul din Barcelona poţi lua autobuzul care te va lăsa în Piaţa Spaniei sau Piaţa Cataluniei. Te poţi caza la hotelul Tryp Apolo, 4 stele, amplasat foarte aproape de zona portului. În Barcelona sunt foarte multe locuri de văzut - Rambla, Rambla del Mar, Barri Gothic, operele lui Gaudi, Montjuic, Tibidabo şi multe, multe altele.
Funchal. Capitala regiunii Madeira, aparţinând de Portugalia, Funchal are foarte multe de oferit, astfel că-ţi va fi foarte greu ce să alegi să faci în numai câteva ore. Catedrala, Grădina Botanică, Grădina Do Palheiro sau o ascensiune cu telefericul  pe un promontoriu din apropiere pentru o panoramă spectaculoasă, toate acestea sunt numai câteva dintre variantele oferite de capitala Madeirei.
St. Thomas. Cel mai important punct de atracţie turistică din capitala Insulelor Virgine Americane este Castelul Bluebeard's, dar şi fortul Christian, sinagoga sau plajele merită măcar câteva momente din orele petrecute aici.
Miami. Una dintre cele mai vibrante metropole ale planetei, Miami merită cu siguranţă o vacanţă întreagă. În cele câteva ore, poate cel mai potrivit, mai ales dacă te afli pentru prima dată aici, ar fi un tur al oraşului, incluzând şi celebra zonă Miami Beach sau poate şi o vizită până la Key West.
Cozumel. Cei mai mulţi dintre cei care ajung în croazieră în acest oraş mexican aleg să vadă ruinele templelor maya, dar pot şi să înoate alături de delfini, să vadă câtva plaje spectaculoase din regiune sau să asiste la tururi culinare ori la plimbări cu catamaranul sau bărcile cu fund de sticlă.
Harvest Caye. O zonă extrem de spectaculoasă din Belize, unde se pot vizita temple maya, o superbă Grădină Botanică, dar şi lagune sălbatice, estuarul cu mangrove.
Roatan. Este un oraş din Honduras, în care există numeroase posibilităţi de petrecere a celor câtorva ore. De la explorarea unor peşteri, la pădurea de mangrove, la ferme sau grădini de fluturi ori iguane şi până la plaje ca-n filme, spectacole cu delfini sau parcuri numai bune de plimbări lungi şi plăcute.
Houston. Punctul terminus al acestei splendide croaziere. După debarcare, te poţi caza la hotelul Hilton Americas, 4 stele, situat chiar în centru. Houston este o metropolă americană pe care nu ţi-o poţi propune s-o vezi în câteva zile. În afara spectaculoşilor zgârie-nori, în Houston sunt 337 parcuri, inclusiv o Grădină Zoologică. O simplă plimbare, printre zgârie-nori şi prin parcuri, poate fi cea mai plăcută modalitate de a vedea o bucăţică din acest oraş.
Pentru a ajunge la aeroport, cea mai bună modalitate este Metro Bus 102, care face cam o oră din centru la aeroport. Iar o variantă bună pentru zborul de întoarcere în ţară poate fi:
25 noiembrie: Houston 16.35 - 8.50 (26 noiembrie) Paris 10.20 - 14.10 Bucureşti
Companie: Air France. Preţ: 626 euro/pesoană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu