sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Croazieră de la Genova, prin Mediterana

Chiar dacă noiembrie nu poare luna ideală pentru o croazieră, totuşi, în Mediterana de Vest este vreme bună şi poţi avea o vacanţă memorabilă. Aşa că am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna noiembrie o croazieră care pleacă pe 29 noiembrie din Genova şi trece prin Franţa - Italia - Malta şi Spania. Ccroaziera este operată de compania MSC, cu nava MSC Preziosa.
MSC Preziosa este o capodoperă ce a fost lansată în 2013. MSC Preziosa aparţine clasei Fantasia şi este cel de-al 12-lea vas din flota MSC. Cu un design la fel de sofisticat ca şi surorile ei, pune la dispoziţia pasagerilor binecunoscutul MSC Yacht Club şi MSC Aurea Spa. La bordul vasului MSC Preziosa poţi să te bucuri de muzică live, poţi savura mâncăruri delicioase sau poţi să te distrezi la discoteca panoramică. Copiii şi adolescenţii se pot bucura de aqua park-ul DOREMI, special creat. În cadrul MSC Aurea Spa, poţi încerca tradiţionalul masaj Balinez sau tratamente de înfrumuseţare ultramoderne, dar şi saună, băile turceşti, centru fitness, cameră pentru thalassoterapie şi zonă de relaxare. Nava are 13 punţi deschise publicului, 3 piscine, 13 jacuzzi-uri, dar şi 16 lifturi.
Programul croazierei:
29 noiembrie: Genova, plecarea ora 18.00
30 noiembrie: Roma (Civitavecchia), 8.00 - 18.00
1 decembrie: Palermo, 10.00 - 17.00
2 decembrie: Valletta, 10.00 - 18.00
3 decembrie: pe mare
4 decembrie: Barcelona, 9.00 - 18.00
5 decembrie: Marsilia, 9.00 - 16.00
6 decembrie: Genova, debarcarea ora 8.00
Tarife
Cabină interioară - 282 euro/persoană în cabină dublă
Cabină exterioară cu geam - 352 euro/persoană în cabină dublă
Cabină exterioară cu balcon - 442 euro/persoană în cabină dublă
La aceste tarife se adaugă taxele portuare de 120 euro/persoană.
Traseu
Genova. Am ales varianta zborului cu escală la Genova, o variantă bună în acest sens fiind următoarea:27 noiembrie: Bucureşti 6.10 - 7.25 Istanbul 10.35 - 12.25 Genova
Companie: Turkish Airlines. Preţ: 284 euro/persoană/dus-întors.
De la aeroportul din Genova, cel mai uşor se ajunge în oraş cu autobuzul nr. 100, care te lasă în centru. Te poţi caza la hotelul Holiday Inn Genoa City, 4 stele, şi poţi descoperi un oraş foarte frumos, printre atracţiile turistice de neratat numărându-se: Biserica San Giovanni Pre, Palazzo San Giorgi, dar şi promenada din pot, unde se află Acvariul, dar şi un monument frumos - La Lanterna (Farul).
Civitavecchia - Roma. Poţi alege şi să rămâi în Civitavecchia, un oraş frumos, în care nu te plictiseşti. Are o promenadă frumoasă, dar şi Fortul Michelangelo, un castel din secolul al XV-lea, dar şi un Palat Episcopal, care pot fi văzute într-o plimbare la pas. Dacă, totuşi, alegi Roma, nu ai decât şansa unei excursii opţionale pentru a nu pierde timp preţios.
Palermo. Este un oraş spectaculos, cu multe biserici, parcuri, dar şi o promenadă fabuloasă. Poate ar merita mai multă atenţie Biserica Martorana, care datează din anul 1143, Cappella Palatina, un palat construit în secolul al IX-lea, dar şi castelul Zisa sau palatul Mirto. Sunt multe astfel de obiective, astfel că o plimbare prin centrul vechi al oraşului îţi va aduce cu siguranţă satisfacţia să descoperi câteva dintre aceste construcţii fabuloase. În apropierea se află şi valea şi templele din Agrigento.
Valletta. Capitala malteză este o adevărată desfătare, pentru că aici există numeroase clădiri istorice, mai ales în stil baroc, sunt numeroase biserici, palate, muzee, dar şi parcuri şi terase unde te poţi odihni şi poţi lua pulsul vieţii din Malta.
Barcelona. Cele câteva ore sunt total insuficiente pentru a vedea Barcelona. Dacă alegi varianta individuală, ai timp pentru o plimbare pe Rambla, prin Barri Gotic, pe Rambla del Mar şi eventual un autobuz turistic.
Marsilia. Aici portul este aproape de oraş şi ai ocazia să descoperi singuri, la pas, frumuseţea locurilor. Există un trenuleţ care oferă tururi pentru sume cuprinse între 4 şi 8 euro, în funcţie de traseu. Punctul de maximă atracţie al oraşului este Basilica Notre Dame de la Garde, aflată pe cel mai înalt promontoriu care mărgineşte Marsilia, iar de aici panorama asupra oraşului şi a ţărmului merită efortul de a urca la această biserică. De asemenea, poţi face o mică croazieră pentru a vizita insula d'If, unde se află castelul cu acelaşi nume, devenit celebru prin romanul "Contele de Monte Cristo".
Genova. După debarcare te poţi caza la acelaşi hotel, variante de întoarcere fiind:
7 decembrie: Genova 13.20 - 17.10 Istanbul 19.00 - 20.20 Bucureşti.

2 comentarii:

  1. Salutare! Stiu ca nu comentez despre topic, insa as avea nevoie sa ma ajuti cu ceva. Cum pot implementa butoanele de like si share in postarile mele? La tine le-am gasit, eu insa nu reusesc sa le introduc cu nicio metoda. Poate ma ajuti...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salutare. pot sa iti spun cum am facut eu: am dat o cautare pe google si am gasit undeva exact pasii de urmat. iti dai seama ca nu mai tin minte exactg cum am facut, dar te pot indruma sa urmezi acelasi drum. sper sa iti fie de folos sfatul meu!

      Ștergere