duminică, 1 noiembrie 2015

Dubai - exotic, luxos, călduros şi spectaculos

Nu este prima dată când scriu despre Dubai, un loc de poveste, o destinaţie turistică de top, un loc exotic, luxos, călduros şi spectaculos. Revin asupra Dubaiului, pentru că pe lista cu idei de vacanţă pentru luna noiembrie, a fost prima destinaţie care mi-a venit în minte, atunci când m-am gândit unde mi-ar plăcea să merg în această lună, care la noi devine tot mai friguroasă.
În noiembrie, temperaturile în Dubai sunt ceva mai acceptabile, în medie între 20 şi 30 grade, astfel că o vacanţă aici pate fi o adevărată desfătare. În Dubai nu ai cum să te plictiseşti, indiferent de durata vacanţei tale aici. Poţi să te plimbi prin cartierul vechi Deira, cu străduţe pline cu bazaruri, poţi să vizitezi moscheea şi muzeul oraşului, poţi să te plimbi pe splendidele plaje, de pe unele având ocazia să vezi celebrul Burj Al-Arab sau Palm Island, poţi să te plimbi prin Marina, zona considerată Manhattan-ul Dubaiului, poţi să urci în excentricul Burj Khalifa, de unde vederea este unică şi memorabilă, poţi să te plimbi prin mall-urile din Dubai, o experienţă nu numai de shopping remarcabilă. Seara, spectacolul de lumini al oraşului este fantastic. Punctul central este lângă Burj Khalifa, acolo unde există o fântână care atrage mii de turişti, dar şi zona ţărmului este una încântătoare la ceas de seară.
De asemenea, în funcţie de numărul de zile petrecute în vacanţa în Dubai poţi face excursii la Abu Dhabi, un safari în deşert sau chiar în Oman.
Cum se ajunge la Dubai?
17 noiembrie: Bucureşti 8.10 - 15.25 Dubai
24 noiembrie: Dubai 16.20 - 20.20 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ: 400 euro/persoană.
De la aeroport, unul dintre cele mai mari din regiune, cea mai bună variantă pentru a ajunge în oraş este metroul.
Variante de cazare
Media Rotana Barsha, 5 stele, preţ 868 euro/camera dublă
Ramada Jumeirah, 4 stele, preţ 821 euro
Burj Al Arab, 5 stele, preţ 9.407 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu