duminică, 22 noiembrie 2015

O excursie de o zi din Praga - Olomouc

Continui seria excursiilor de o zi din capitala Cehiei cu un oraş foarte frumos - Olomouc. Acest oraş din Moravia are un centru atrăgător, cu o piaţă superbă, una dintre cele mai frumoase din Cehia, fiind inclusă şi pe lista patrimoniului mondial UNESCO, pentru valoarea clădirilor ce o înconjoară. Între acestea se detaşează maiestuoasa Troiţă a Sf. Treimi.
În această piaţă se află trei din cele şapte fântâni din Olomouc. În jurul pieţei, pe străduţe cochete, se află numeroase biserici, dar şi o splendidă catedrală. De asemenea, Castelul Olomouc este un alt reper turistic important al acestui oraş. În turnul Primăriei - la fel ca şi la Praga - se află un ceas astronomic, diferenţa fiind că cel din Olomouc a fost "îmbunătăţit" în perioada comunistă cu nişte mozaicuri prezentând un om de ştiinţă care demonstrează importanţa chimiei pentru viaţa fiecăruia.
Olomouc se află la aproximativ 280 km est-sud-est de capitala Praga. Pentru a ajunge aici există varianta autobuzului (4 curse zilnice cu plecare din autogara Florenc; durata călătoriei - 3 ore şi jumătate), a trenului (circulă la fiecare oră, iar o călătorie durează aproximativ 3 ore) sau a unei excursii organizate printr-una dintre agenţiile specializate din Praga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu