duminică, 8 noiembrie 2015

Piaţa de Crăciun de la Praga

Suntem deja în luna noiembrie şi spre sfârşitul său în multe oraşe din Europa încep târgurile de Crăciun, pe care le-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna noiembrie. Un astfel de târg, singurul pe care am avut ocazia să-l vedem live şi noi, este cel de la Praga, capitala Cehiei. Târgul are loc în perioada 30 noiembrie - 25 decembrie.
Şi dacă tot ajungi în capitala Cehiei ar fi păcat să nu vezi şi alte atracţii cu care îşi întâmpină acest oraş turiştii. Pe malurile Vltavei bate vântul destul de puternic în această perioadă şi este rece, dar Podul Carol rămâne un reper de neratat. De asemenea, Catedrala, parcul Petrin, parcul Letensky, unde se află metronomul, cartierul evreiesc, Turnul Pulberăriei, Turnul Primăriei, ceasul astronomic (unde trebuie să ajungi la fix), Muzeul Figurilor de Ceară, cârciuma celebrului şi bravului soldat Svejk şi multe altele.
La târg
Epicentrul acţiunilor din perioada Târgului de Crăciun este Piaţa Veche, de aceea o cazare în această zonă este ideală. Nu trebuie ratată nici Piaţa Venceslav, aflată la numai câţiva paşi. La târg, te poţi înfrupta din o mulţime de bunătăţi - cartofi aburinzi făcuţi în mai multe feluri, cu diverse condimente, cârnaţi fierbinţi, dulciuri de multe feluri, castane coapte, vin fiert, bere cehească, oferta este extrem de generoasă şi vei avea de unde alege. De asemenea, sunt multe biserici în zona centrală din Praga şi majoritatea hotelurilor au la recepţie un program al concertelor de Crăciun. Sunt destul de scumpe, dar merită.
Cum se ajunge la Praga?
Există şi varianta maşinii, dar pentru cei care preferă avionul, o alternativă bună poate fi următoarea:
29 noiembrie: Bucureşti 15.20 - 16.15 Praga
4 decembrie: Praga 11.40 - 14.35 Bucureşti
Companie: Czech Airlines. Preţ: 191 euro/persoană.
De la aeroportul din Praga trebuie să iei autobuzul 119, care te lasă într-o piaţă, la capătul unei linii de metrou. Este staţia Dejvicka, iar metroul care pleacă de aici trece prin zona centrală.
Variante de cazare
Hotel Rott, 4 stele, preţ 491 euro/camera dublă/5 nopţi
Grandior Hotel Prague, 5 stele, preţ 527 euro, cu mic dejun inclus
Ramada Prague City Center, 4 stele, situat în Piaţa Venceslav, preţ 436 euro, cu mic dejun inclus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu