joi, 31 decembrie 2015

Concert Andre Rieu, la Frankfurt

Concertele lui Andre Rieu sunt adevărate show-uri, iar dacă au loc în oraşe care sunt ele însele destinaţii turistice apreciate, atunci avem ingredientele pentru o scurtă vacanţă de vis. Propunerea din rândurile următoare, inclusă pe lista cu idei de vacanţă pentru luna ianuarie, este concertul lui Andre Rieu de la Frankfurt, din 23 ianuarie.
Frankfurt este cel mai mare centru financiar al Europei, un oraş istoric, al încoronărilor regale sau imperiale, dar este şi oraşul lui Goethe. Centrul vechi al oraşului este Romerberg, iar dincolo de frumuseţea clasică a arhitecturii germane vei putea vedea o serie de biserici, iar lângă catedrală se află anticele colonii romane. De-a lungul râului care traversează oraşul poţi vedea Renenturm, Turnul Wharfinger, un turn construit în secolul al XV-lea, fortificat în stil gotic, conectat la Saalhof, un vechi castel medieval, modernizat. Tot în Romerberg se află şi primăria, care este unul dintre simbolurile oraşului. De asemenea, merită o plimbare la Sachsenhausen, la sud de râul Main, cu străduţe pavate, case din lemn, grădini generoase, o zonă ideală pentru plimbare. Catedrala Sfântului Bartolomeu este locul în care din anul 1356 au fost încoronaţi regi şi împăraţi. Turnul catedralei măsoară 95 metri, iar panorama asupra oraşului este fascinantă. Intrarea în turn costă 5 euro, dar trebuie să urci cele 324 de trepte. Alternativa modernă de a vedea oraşul de la înălţime este Maintower. Are o înălţime de 240 metri şi oferă două platforme publice panoramice. Biletul de acces costă 5 euro, iar liftul parcurge cele 56 de etaje în 45 de secunde. Priveliştea este senzaţională atât pe timpul zilei, dar şi la amurg sau chiar seara. 
La concert
Concertul lui Andre Rieu şi al orchestrei sale la Frankfurt are loc pe 23 ianuarie, de la ora 20.00, la Festhalle. Această sală se află chiar lângă Messe Turn şi destul de aproape de gară şi de zona centrală.
Costul unui bilet este cuprins între 51,95 şi 98,55 euro şi se pot achiziţiona direct de pe seciunea special creată pe site-ul andrerieu.com.
Cum se ajunge la Frankfurt?
20 ianuarie: Bucureşti 7.05 - 8.50 Frankfurt
25 ianuarie: Frankfurt 21.15 - 00.40 Bucureşti
Companie: Lufthansa. Preţ: 114 euro/persoană.
De la aeroport în oraş există o multitudine de variante: autobuz (linia 61), tren (S-Bahn S8 sau S9), dar şi taxiul. Cu trenul o călătorie costă 4,10 euro.
Variante de cazare
Steigenberger Metropolitan, 5 stele, lângă gară, 774 euro/camera dublă, cu mic dejun/5 nopţi
NH Collection, 4 stele, în centrul vechi,  524 euro
Maritim, 4 stele, chiar lângă sala de concert, 588 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu