sâmbătă, 5 decembrie 2015

Concert de Crăciun la Viena

Dacă este un alt loc pe lume, în afara propriei case, unde să vrei să-ţi petreci Crăciunul într-o atmosferă de basm, atunci există o singură variantă - Viena. Iar dacă tot alegi să petreci frumoasa sărbătoare creştină în capitala austriacă, parcă ar fi păcat să ratezi concertul de Crăciun de la Palatul Hofburg. Aşa că am inclus acest eveniment pe lista cu idei de vacanţă pentru luna decembrie.
Acum, prezenţa în Viena ar trebui să fie o adevărată sărbătoare, inclusiv din punct de vedere turistic. Printre locurile de neratat - Ringstrasse, Primăria, palatul Hofburg, Catedrala Sf. Ştefan, Opera, Palatul Belvedere, Karlskirche, Nashmarkt, Schonbrunn, dar şi fabulosul Prater. Şi câte şi mai câte... Sigur, nu trebuie ratată nici piaţa de Crăciun, fie că este vorba de cea din faţa Primăriei sau de altele din numeroase alte locuri din Viena. Chiar dacă ai venit la Viena pentru concertul de Crăciun de la Palatul Hofburg, o experienţă la fel de intensă poate fi un concert de colinde într-una dintre numeroasele biserici din zona centrală.
La concert
Concertul de Crăciun are loc pe 25 decembrie, de la ora locală 20.30, la Palatul Hofburg, în sala de concerte şi festivităţi Festsaal. Concertul este susţinut de Wiener Hofburg Orchester", 40 de instrumentişti şi 4 solişti încântându-vă cu partituri imperiale de Mozart, Strauss, dar şi melodii specifice sărbătorii Crăciunului.
Cum se ajunge la Viena?
Avionul rămâne varianta pe care o prefer, chiar dacă poate fi de luat în calcul şi autoturismul.
22 decembrie: Bucureşti 11.15 - 12.00 Viena
28 decembrie: Viena 10.20 - 12.55 Bucureşti
Companie: Austrian Airlines. Preţ: 115 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroport, cea mai convenabilă variantă pentru a ajunge în oraş este un tren, care te lasă destul de aproape de centru şi lângă o staţie de metrou, de unde poţi face legătura cu orice colţ al Vienei.
Variante de cazare
Das Opernring Hotel, 4 stele, preţ 654 euro/camera dublă/6 nopţi
Novotel Wien City, 4 stele, preţ 639 euro
Das Capri, 3 stele, preţ 775 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu