sâmbătă, 26 decembrie 2015

O excursie de o zi din Praga - Castelul Konopiste

Cehia are destul de aproape de capitala sa, Praga, numeroase castele, care merită descoperite şi la care se ajunge destul de uşor în excursii de o zi. Unul dintre acestea este şi Castelul Konopiste.
Aflat la aproximativ 40 km sud-st de Praga, Castelul Konopiste este situat în mijlocul unor grădini încântătoare. Castel gotic, construit la începutul secolului al XIV-lea, Konopiste a fost reconstruit în secolul al XIX-lea şi a aparţinut la un moment dat succesorului la tronul habsburg - Franz Ferdinand, asasinat în 1914, ceea ce a declanşat primul război mondial.
Castelul are şi în prezent colecţii impresionante de arme, mobilier, picturi şi tapiţerii, dar şi multe trofee de vânătoare.
În grădinile splendid amenajate se întâlnesc liberi păuni.
Sub terasa castelului se află Muzeul Sf. Gheorghe, iar zilnic se organizează mai multe variante de tururi. Intrarea costă între 145 şi 250 coroane cehe (5,3 - 9,2 euro), la care se adaugă alte 25 coroane (0,9 euro) dacă vrei să vezi şi muzeul.
Pentru a ajunge din Praga la castelul Konopiste ai mai multe variante: autobuzul de la staţia de metrou Roztyly până la Benesov u Prahy (40 coroane, adică aproximativ 1,8 euro, durata fiind de aproximativ 40 minute), cu trenul de la gara principală din Praga la Benesov u Prahy sau printr-o excursie organizată de o agenţie din capitală cehă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu