miercuri, 23 decembrie 2015

Singapore

O destinaţie care adună exotism, lux, turism de clasă, dar şi multe obiective culturale şi numai, inclusiv celebra piscină situată peste trei zgârie-nroi - astfel s-ar putea rezuma Singapore. Şi acestea sunt cam şi principalele motive pentru care am inclus Singapore pe lista cu idei de vacanţă pentru luna decembrie.
Singapore te întâmpină în decembrie cu o temperatură medie diurnă de 26 de grade, adică ideală pentru o vacanţă de top, printre zgârie-nori şi de-a lungul unei linii destul de lungi a ţărmului, care oferă promenade cu privelişti spectaculoase. Dintre obiectivele de top din Singapore ar ar merita amintite: Marina Bay - este principala atracţie turistică a metropolei şi unul dintre cele mai celebre locuri de promenadă. Cea mai cunoscută clădire din zonă este Marina Bay Sands Hotel, un hotel de 5 stele, cu piscină pe acoperiş. Pentru o taxă de 20 dolari singaporezi se poate urca la etajul 57, pe Skypark, de unde se vede cea mai frumoasă panoramă a metropolei asiatice. Tot aici se află Merlion, un simbol al oraşului. Marina Bay este locul pe care cei care au ajuns aici recomandă să-l vizitaţi atât ziua, dar mai ales seara, atunci când totul capătă alte culori, altă spectaculozitate, parcă ar fi cu totul şi cu totul alt loc. Grădina Botanică - nu îţi ajunge o zi s-o vizitezi, având aproximativ 70 hectare. Este deschisă de la 5 dimineaţa până la miezul nopţii, iar intrarea este gratuită, fiind asemeni unui parc imens. Are 3 lacuri, dar mai ales multe specii de plante din toate colţurile lumii. Aici se află şi o Grădină de Orhidee, cea mai mare din Asia, ocupând peste 3 hectare şi mândrindu-se cu peste 1000 specii de orhidee. Accesul este permis zilnic între orele 9 şi 19, pentru o taxă de 5 dolari singaporezi.
Insula Sentosa - este considerată cea mai importantă atracţie turistică din Singapore. Se află la aproximativ 500 metri de coasta sudică a insulei principale. Pe insula Sentosa se poate ajunge cu telegondola (29 dolari singaporezi, 12 minute), metroul (3 dolari singaporezi, 3 minute) sau pe jos, traversând podul Sentosa Boardwalk, caz în care vei plăti doar o taxă de acces pe insulă de 1 dolar singaporez. Sunt atât de multe atracţii pe această insulă, încât - în mod cert - o singură zi va fi mult, dar mult prea puţin: Butterfly Park (16 dolari singaporezi), acvariul, care este cel mai mare din lume (24 dolari singaporezi), Merlion Plaza, o statuie înaltă de 37 metri, în care se poate intra şi ajunge până în vârf (8 dolari singaporezi), Adventure Park, un parc de distracţii cu numeroase posibilităţi de aventură (intrarea între 5 şi 35 de dolari singaporezi), Universal Studios (74 dolari singaporezi).
Ar mai fi The Flyer (o roată mai mare decât cea din Londra), Grădina Zoologică, Orchard Road (cea mai renumită stradă din Singapore) şi mule, multe altele, astfel că în mod cert nu îţi va ajunge vacanţă şi îţi vei dori să revezi această frumoasă metropolă asiatică.
Cum se ajunge la Singapore?
Este destul de complicat şi mai ales scump, având în vedere că ste perioada sărbătorilor, iar simularea este pentru o perioadă foarte apropiată, dar, iată variantă propusă:
27 decembrie: Bucureşti 21.50 - 23.25 (Turkish Airlines) Istanbul 13.25 (28 decembrie) - 5.45 (29 decembrie) (Singapore Airlines) Singapore
4 ianuarie: Singapore 1.50 - 7.25 (Singapore Airlines) Istanbul 19.00 - 20.20 (Turkish Airlines) Bucureşti
Preţ: 1.019 euro/persoană.
De la aeroport spre oraş, cel mai comod se ajunge cu trenul, chiar dacă trebuie schimbat trenul la staţia Tanah Merah (a doua de la aeroport). Călătoria durează 30 minute şi costă 1,6 dolari singaporezi (adică, aproximativ 1 euro). O călătorie cu taxiul costă în jur de 40 dolari singaporezi.
Variante de cazare
Peninsula Excelsior Hotel, 4 stele, preţ 712 euro/camera dublă/5 nopţi
Swissotel The Stamford, 5 stele, preţ 973 euro
Park Regis Singapore, 4 stele, preţ 814 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu