sâmbătă, 12 decembrie 2015

Turist la Manchester, pentru un clasic al fotbalului britanic

Pe lista cu idei de vacanţă pentru luna decembrie, printre evenimentele sportive pe care le-am propus se numără şi un clasic al fotbalului britanic, Manchester United - Chelsea Londra, meci care îţi poate oferi privilegiul de a fi turist la Manchester, cu numai câteva zile înaintea trecerii în noul an. Partida este programată pe 28 decembrie, de la ora locală 17.30, pe stadionul "Old Trafford", alintat de iubitorii fotbalului cu apelativul "Teatrul viselor".
Manchester este un oraş specific britanic, cu un grad înalt de industrializare, dar care are multe de oferit şi din punct de vedere turistic. Centru al revoluţiei industriale, Manchester oferă un sediul al primăriei senzaţional, aflat chiar în Piaţa Albert, dar şi muzee, galerii de artă şi biserici. Este traversat de râul Irwell, o plimbare pe malurile acestuia, cu trecerea pe mai multe poduri de pe cursul lui, fiind chiar o experienţă agreabilă.
Printre obiectivele cele mai interesante ale acestui oraş sunt: Castlefield - aici s-a construit primul canal modern din istoria Marii Britanii în 1746 şi prima gară din lume în 1830. Este recunoscut astăzi pentru promenada de pe malurile canalului şi viaţa vibrantă - mai ales noaptea - din jurul său; Marele Arc Imperial Chinezesc - de culoare roşie-aurie, ridicat în anul 1987, marchează intrarea în cartierul chinezesc din Manchester, unde se află una dintre cele mai mari comunităţi chinezeşti din afara Londrei; Curry Mile - este o zonă pe Wilmslow Road, fiind zona cu cea mai mare concentraţie de restaurante cu specific asiatic din Europa. Pe o lungime de mai puţin de un kilometru se află peste 70 astfel de unităţi, zona fiind astfel foarte apreciată şi de turişti şi de studenţi; Podul The Hulme Arche - a fost inaugurat în mai 1997 de Sir Alex Ferguson, fostul antrenor al celor de la Manchester United. Este un pod care traversează Princess Road şi constă dintr-o punte susţinută de cabluri, singurul arc al podului întinzându-se pe diagonală; Catedrala - este o biserică medievală situată pe Victoria Street şi este scaunul Espicopului de Manchester. În turnul catedralei se află 10 clopote, cel mai mare având 1,3 tone. Lângă portalul de sud se află centrul pentru vizitatori, care include un magazin şi o sală de expoziţii. Principalul punct de atracţie al acestui centru este Podul Suspendat, cate datează din secolul al XV-lea şi care înainte de a fi expus aici nu mai fusese văzut public de peste 100 de ani; Bursa Regală - era locul în care se tranzacţiona bumbacul, în perioada de glorie comercială. Este o clădire spectaculoasă, cu un dom uriaş de sticlă, iar în interior se află sub forma unui modul selenar Teatrul Bursei Regale, dar şi cafenele şi magazine; Clădirea Primăriei - este una dintre emblemele oraşului, cu turnul său de 85m înălţime. În holul principal se găsesc picturi murale cu scene din istoria oraşului, iar pe tavan se află blazonul oraşului; Observatorul Godlle - este situat într-un turn de pe acoperişul Universităţii din Manchester. Construcţia a fost finalizată în anul 1902  şi este folosită în special pentru evenimente astronomice, dar nu numai.
La stadion
Partida Manchester United - Chelsea Londra are loc pe 28 decembrie, de la ora locală 17.30, pe "Old Trafford". Legendarul stadion al formaţiei Manchester United este un adevărat obiectiv turistic în sine. La stadion se ajunge destul de uşor, fie cu autobuzul, cu trenul sau cu metroul. În faţa stadionului, nu puteţi rata statuia a trei fotbalişti legendari ai lui United: Bobby Charlton, Denis Law, George Best. Biletele pentru acest meci se pot achiziţiona de pe site-ul clubului gazdă - manutd.com sau al competiţiei - premierleague.com.
Cum se ajunge la Manchester?
Cu avionul, chiar dacă ste foarte greu de găsit bilete accesibile ca preţ în această perioadă.
26 decembrie: Bucureşti 7.05 - 9.15 (Air France) Paris 10.20 - 11.00 (Flybe British European) Manchester
30 decembrie: Manchester 13.45 - 16.05 Amsterdam 20.45 - 00.30 (KLM) Bucureşti
Preţ: 414 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroportul din Manchester se poate ajunge în centrul oraşului cu trenul, acestea circulând la un interval de 10 minute, iar un bilet costă 4 lire sterline. Şi taxiurile sunt o soluţie bună, drumul până în centru durează 35-40 minute şi costă aproximativ 15 lire sterline. 
Variante de cazare
Holiday Inn Express Manchester City Centre Arena, 3 stele, preţ 487 euro/camera dublă, cu mic dejun inclus/4 nopţi
Park Inn by Radisson, 4 stele, preţ 513 euro
The Palace Hotel, 4 stele, preţ 512 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu