luni, 11 ianuarie 2016

Caraibele - decorul perfect pentru plajă, soare şi distracţie în ianuarie

Croazierele pe care le-am propus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna ianuarie au toate ca destinaţie Caraibele dintr-un motiv cât se poate de simplu: este locul ideal în această perioadă a anului pentru cei care iubesc soarele, plaja, dar şi distracţia. Aşa că vă invit într-o nouă croazieră, tot în Caraibe, dar în altă zonă a acestora, cu popasuri în locuri de vis: Santo Domingo - St. Maarten - Guadalupe - Martinica.
Plecarea este pe 30 ianuarie, iar croaziera este operată de compania Pullmantur, cu nava Horizon.
O atmosferă elegantă şi calmă domneşte pe vasul Horizon, iar calitatea serviciilor şi a facilităţilor oferite vor transforma croaziera într-o vacanţă memorabilă. Piscine, jacuzzi, SPA, alături de o bucătărie de excepţie sunt numai câteva dintre "ingredientele" unei croaziere pe nava Horizon.
Itinerariul acestei croaziere arată astfel:
30 ianuarie: Santo Domingo, Republica Dominicană, plecarea ora 20.00
31 ianuarie: La Romana, Republica Dominicană, 7.00 - 14.00
1 februarie: Philipsburg, St. Maarten, 12.30 - 19.30
2 februarie: Pointe a Pitre, Guadalupe, 8.00 - 18.00
3 februarie: Fort-de-France, Martinica, 8.00 - 17.00
4 februarie: insula Margarita, Venezuela, 12.00 - 19.00
5 februarie: pe mare
6 februarie: Santo Domingo, Republica Dominicană, debarcarea ora 10.00
Tarif
899 euro/persoană, cabină interioară
999 euro/persoană, cabină exterioară
Tariful include şi zborul din Madrid la Santo Domingo.
Traseul
Madrid. Este un bun prilej pentru a petrece câteva zile şi în capitala Spaniei, varianta de plecare propusă fiind:
25 ianuarie: Bucureşti 17.35 - 20.45 Madrid
Companie: Wizz Air. Preţ: 99 euro/persoană, fără bagaj de cală, inclusiv zborul de întoarcere.
De la aeroport, o variantă bună pentru a ajunge în oraş este autobuzul. Un bilet costă 5 euro, se poate achiziţiona direct de la şofer, o călătorie până în Plaza Cibeles durează 35-40 minute, iar autobuzele circulă la intervale de 12 minute.
Te poţi caza la hotelul The Principal, 5 stele, situat la doi paşi de Piaţa Cibeles, la intrarea pe Gran Via, iar printre atracţiile care nu ar trebui ratate se numără Puerta del Sol, Plaza Mayor, Palacio Real, Plaza de Oriente, Plaza de Cibeles (cu celebra sa fântână), Muzeul Prado, Gara Atocha (cu o superbă grădină botanică tropicală), Puerta de Europa, parcul El Retiro, fabulosul stadion "Santiago Bernabeu" sau fie şi numai o plimbare pe Gran Via.
Santo Domingo. Cea mai veche aşezare europeană din Americi, Santo Domingo, care se află în sud, conservă primele monumente istorice din această regiune: prima catedrală, primul spital, prima capelă şi prima universitate.
La Romana. Plajele sunt elementul de bază în această staţiune celebră a Republicii Dominicane. În plus, la marginea oraşului se află Altos de Chavon, un fel de muzeu al satului, o replică a unui sat din secolul al XV-lea, cu un muzeu cu artefacte Taino.
Philipsburg. St. Maarten este o insulă absolut superbă, împărţită între Olanda şi Franţa. Aici sunt nu mai puţin de 37 de plaje una mai frumoasă decât alta, poate cea mai celebră fiind Maho Beach, în apropierea aeroportului, unul dintre puţinele locuri din lume unde avioanele trec la distanţă extrem de mică de plajă, spre deliciul turiştilor. De asemenea, aici se mai află cea mai mare lagună din Caraibe (Simpson Bay), dar şi cea mai frumoasă fermă de fluturi (Quartier D'Orleans).
Pointe a Pitre. Capitală a regiunii Guadalupe, aparţinând de Franţa, Pointe a Pitre este un amestesc aproape exploziv de plaje cu nisip fin, alături de ape limpezi şi vegetaţie luxuriantă. Un loc în care nu te vei plictisi.
Fort-de-France. Plaje spectaculoasă, grădini luxuriante, căsuţe cochete şi viu colorate, toate le poţi vedea într-un tur al capitalei insulei Martinica. De asemenea, ar merita mai multă atenţie La Savane, o grădină cu palmieri şi pâlcuri de mango, Jardin de Belata, o grădină botanică tropicală, o feerie şi o explozie de culori, Roche du Diamant (Stânca de Diamant), de o frumuseţe rară, un loc ideal pentru fotografii, sau Fort St. Luis, aflat pe un promontoriu, care păzeşte portul.
Insula Margarita. Un adevărat paradis aparţinând de Venezuela: peste 30 grade tot timpul anului, plaje generoase, cu mâncare divină şi un cost al vieţii care îi determină pe mulţi europeni să se retragă aici.
Santo Domingo. Înaintea zborului spre Madrid mai poţi petrece ceva timp în capitala Republicii Dominicane.
Madrid. După sosirea la Madrid, te poţi caza la acelaşi hotel, poţi vedea ce nu ai apucat să vezi înaintea zborului peste Atlantic, iar întoarcerea propusă, inclusă ca preţ în tariful prezentat la sosirea la Madrid şi cu aceeaşi companie aeriană, este următoarea:
10 februarie: Madrid 21.20 - 1.55 Bucureşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu