marți, 26 ianuarie 2016

Jurnal de călătorie, Italia 2015 - Veneţia, Torre dell'Orologio din Piazza San Marco

Piazza San Marco din Veneţia este o adevărată încântare, cea mai bună descriere cred că este cea lăsată istoriei de Napoleon, care a spus despre această piaţă că "este cel mai frumos salon al Europei". Iar fiecare bucăţică din acest "salon" are frumuseţea şi unicitatea sa.
Torre dell'Orologio este una dintre cele mai interesante clădiri din piaţă. Chiar dacă nu prea atrage atenţia, fiind eclipsat de grandoarea întregii pieţe, totuşi, turnul cu ceas a fost construit între anii 1496-1499. Adică, pe vremea când la noi Ştefan cel Mare se lupta cu turcii! Cu excepţia Basilicii San Marco, turnul este cea mai veche clădire din Piazza San Marco!
Turnul este o clădire în stil renascentist, cele două aripi fiind adăugate ceva mai târziu. Ceasul propriu-zis are un cadru aurit şi din email albastru, indicând ora, ziua, fazele lunii şi semnele zodiacului. La fiecare oră exactă iese un carusel cu personaje mitologice, ceea ce constituie o atracţie turistică în sine.
La ultimul etaj al turnului se află simbolul Veneţiei - leul înaripat, iar pe platformă superioară a turnului se află "maurii", porecliţi astfel de localnici din cauza nuanţei închise a bronzului din care sunt realizaţi. Cei doi "mauri" bat în clopotul dintre ei la fiecare oră exactă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu