duminică, 31 ianuarie 2016

Jurnal de călătorie, Italia 2015 - Veneţia, Piazza San Marco

Napoleon a denumit-o "salonul Europei" şi cred că este cea mai potrivită descriere pentru, probabil, cel mai cunoscut obiectiv turistic al Veneţiei.
Sunt multe de spus despre Piazza San Marco. În primul rând, cel mai mare avantaj - se poate vizita gratuit. Şi ai ce vedea, pentru că aici se află Palatul Dogilor, Basilica San Marco, Torre dell'Orologio, Campanilla, terase celebre de la care răsună o muzică în surdină, cântată live de orchestre.
Am ajuns în Piazza San Marco în prima după-amiază petrecută la Veneţia. Impresia este copleşitoare, mai ales că piaţa este plină de turişti. Nu ştiam unde să ne uităm mai întâi. locuri încărcate de istorie, dar şi de o frumuseţe strălucitoare.
Apoi, pe la umbra Campanillei am trecut în latura pieţei situată spre lagună, trecând printre Palatul Dogilor şi Biblioteca Nazionale Marciana.
Privirea ne-a fost atrasă imediat de un superb vas de croazieră cu pânze, care se vedea printre coloanele aduse în anul 1170 în piaţă - una având în vârful ei Leul Sfântului Marcu (simbolul oraşului) şi cealaltă pe Sf. Teodor. Legenda spune că aduce ghinion să treci printre cele două coloane, pentru că aici era locul în care îşi aşteptau ispăşirea pedepsei condamnaţii la moarte.
A doua zi dimineaţă, la vremea când soarele răsărea, am revenit în piaţa ireal de pustie.
Biblioteca Nazionale Marciana
Da, toată piaţa părea numai a noastră şi am putut admira în voie tot ceea ce văzusem în după-amiaza anterioară
Printre coloanele Palatului Dogilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu