sâmbătă, 16 ianuarie 2016

La Bratislava, la Campionatul European de Patinaj Artistic

În perioada 25-31 ianuarie, la Bratislava are loc Campionatul European de Patinaj Artistic, competiţie pe care am considerat-o un prilej numai bun pentru a vedea capitala Slovaciei, motiv pentru care am inclus-o pe lista cu idei de vacanţă pentru luna ianuarie.
La Bratislava merită văzute podul Nove Mesty, cu restaurantul - scump! - din vârful capătului său dinspre cartierul Petrzalka, dar şi cu o terasă panoramică ce oferă vederi unice (6.50 euro - accesul cu liftul numai la terasă); Castelul Bratislava, situat pe o colină chiar deasupra Dunării (intrarea liberă); Catedrala Sf. Martin, pe al cărui turn ascuţit o fost montată o replică a coroanei Sf. Ştefan, ca un semn că aici între 1563 şi 1830 au fost încoronaţi 11 regi ai Ungariei şi 8 regine (intrarea - 2 euro); Biserica Franciscană, datând din anul 1297, cea mai veche din oraş; Piaţa Principală sau Hlavne Namestie. De asemenea, trebuie văzut pe-ndelete oraşul vechi, cu străduţele sale, pe unele având ocazia să descoperi statui ieşind din pavaj sau chiar din pereţi. Cea mai cunoscută este a unui paparazzi, care aşteaptă la intrarea/ieşirea dintr-un restaurant.
La arenă
Campionatul European de Patinaj Artistic are loc în perioada 25-31 ianuarie, la Bratislava, la Ondrej Nepela Arena. Se află destul de aproape de zona centrală, pe drumul spre stadion, putându-se ajunge şi cu autobuzul, cea mai apropiată staţie fiind Zimny Stadion. Biletele pentru competiţie se pot achiziţiona de pe site-ul competiţiei - ecbratislava.com - şi au preţuri care depind în funcţie de zilele la care vrei să asişti, existând numeroase variante combinate.
Cum se ajunge la Bratislava?
Nu există curse aeriene directe între Bucureşti şi Bratislava, dar Viena este foarte aproape, având - în plus - mai multe variante de legături directe între aeroportul din Viena şi centrul capitalei slovace. Astfel că am ales următoarea variantă:
24 ianuarie: Bucureşti 13.45 - 14.30 Viena
1 februarie: Viena 20.15 - 22.50 Bucureşti
Companie: Austrian Airlines. Preţ: 115 euro/persoană.
De la aeroport există autobuzul Blaguss, care are 13 curse zilnice spre Bratislava, costul unui bilet fiind de 7,20 euro.
Variante de cazare
Hotel Falkensteiner, 4 stele, preţ 672  euro/camera dublă/8 nopţi
Hotel Devin, 4 stele, preţ 750 euro
Hotel LOFT, 4 stele, preţ 782 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu