miercuri, 13 ianuarie 2016

La Magdeburg, pentru un concert

Atunci când vacanţa este presărată şi cu evenimente dragi turistului, fie că este vorba de un concert sau de un eveniment sportiv, atunci sunt toate şansele ca vacanţa rspectivă să devină una memorabilă. O astfel de vacanţă poate fi la Magdeburg, acolo unde pe 21 ianuarie Andre Rieu susţine un concert, aşa că l-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna ianuarie.
Magdeburg este unul dintre cele mai importante oraşe medievale din Europa, dar a fost încorporat în RDG, iar urmele acelei perioade încă se mai văd în unele zone. În Magdeburg sunt câteva biserici impunătoare, cea mai cunoscută fiind domul în stil gotic, construit pe locul unei vechi biserici romane în perioada 1209 - 1520. Alte atracţii interesante în acest oraş ar putea fi turnul Millenium, promenadele, parcurile şi podurile de-a lungul şi de-a latul Elbei, Citadela verde şi o serie întreagă de muzee, acoperind o paletă largă de gusturi în acest domeniu.
La concert
Concertul lui Andre Rieu din 21 ianuarie are loc la GETEC Arena, cu începere de la ora locală 20.00. Biletele se pot achiziţiona de pe site-ul andrerieu.com, costurile variind de la 51,95 euro la 98,55 euro. La sala GETEC Arena se  poate ajunge într-o plimbare chiar pe jos din centru, peste râul Elbe sau cu tramvaiul, cea mai apropiată staţie fiind Berliner Chaussee.
Cum se ajunge la Magdeburg?
Nu există cursă aeriană directă, astfel că în lipsa unei maşini personale, o variantă foarte bună poate fi zborul până la Berlin şi apoi cu trenul.
18 ianuarie: Bucureşti 6.05 - 7.10 Berlin
24 ianuarie: Berlin 9.25 - 12.30 Bucureşti
Companie: Air Berlin. Preţ: 230 euro/persoană.
De la aeroportul din Berlin pentru a ajunge în oraş poţi opta pentru trenurile S-Bahn, care circulă la fiecare 10 minute pe inelul de est spre Gara Ostkreuz sau pe inelul de sud spre Sudkreuz. De asemenea, sunt numeroase autobuze - simple sau expres - care fac legătura cu aeroportul din diverse puncte ale Berlinului.
Pentru a ajunge de la Berlin la Magdeburg trebuie să iei trenul, gara din Magdeburg fiind destul de aproape de zona centrală a oraşului.
O călătorie durează două ore - două ore şi jumătate şi costă aproximativ 30 euro. Dacă imediat după aterizarea în Germania, poate fi o bună variantă să mergi direct la Magdeburg, pentru întoarcere ar fi de preferat revenirea la Berlin cel puţin cu o zi înaintea zborului de întoarcere, prilej pentru o scurtă incursiune şi în oraşul dominat de Poarta Brandenburg.
Variante de cazare
Hotel Ratswaage, 4 stele, preţ 72 euro/camera dublă/zi
Maritim Hotel, 4 stele, preţ 92 euro
Ramada Hotel, 4 stele, preţ 79 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu