sâmbătă, 2 ianuarie 2016

La Milano, pentru un clasic fotbalistic

Pe lista cu idei de vacanţă pentru luna ianuarie, printre evenimentele sportive propuse se numără şi unul dintre derby-urile campionatul Italiei, derby-ul capitalei Lombardiei, AC Milan - Internazionale Milano, care are loc la Milano, pe 31 ianuarie, de la ora locală 20.45. Dincolo de frumuseţea spectacolului în sine, vei avea ocazia să (re)vezi una dintre cele mai apreciate turistice nu numai din Italia.
Capitală a Lombardiei şi unul dintre cele mai frumoase oraşe ale Italiei, Milano oferă turistului numeroase atracţii. Oraşul este faimos pentru Domul din Milano, una dintre cele mai mari şi faimoase catedrale gotice din lume (8 euro - accesul pe acoperiş cu liftul), Scala, una dintre cele mai faimoase opere din lume, Galleria Vittorio Emanuele, o fascinantă galerie cu magazine, restaurante şi cafenele, galeria de artă Brera, turnul Pirelli, Castelul Sforzesco, un mare castel medieval. În plus, în acest oraş se găseşte Cina cea de Taină, celebră pictură a lui Leornado da Vinci, găzduită de sala de mese a bisericii Santa Maria delle Grazie (4,75 euro - pentru a vedea faimoasa pictură). Nu ar trebui ratate nici Palatul Regal şi Arco della Pace, acesta din urmă aflat în Piazza Sempione.
La stadion
Partida AC Milan - Inter are loc pe 31 ianuarie, de la ora locală 20.45, pe stadionul "Giuseppe Meazza", mai cunoscut iubitorilor fotbalului sub numele "San Siro", aici urmând a avea loc la finalul lunii mai şi finala Champions League. Pentru a ajunge la stadion, cel mai simplu mod este cu autobuzul 49, care pleacă de la Piazza Tirana, în direcţia LOTTO, cu oprire la Piazza Axum. Dacă îţi este mai la îndemână metroul, poţi lua acest mijloc de transport pe linia M1 (roşie), iar de la staţia LOTTO trebuie să iei tot autobuzul 49. Biletele pe clasicul milanez au preţuri începând de la 21 euro şi se pot achiziţiona de pe site-ul oficial al clubului gazdă - acmilan.com/en/tickets.
Cum se ajunge la Milano?
28 ianuarie: Bucureşti 6.30 - 7.45 Milano Bergamo (Wizz Air)
1 februarie: Milano Malpensa 12.40 - 15.55 Bucureşti (Ryanair)
Preţ: 33 euro/persoană.
De la aeroportul Milano Bergamo se poate ajunge în oraş cu trenul sau autobuzul, cea mai simplă variantă părând a fi cea cu autobuzul. Acestea circulă la interval de jumătate de oră, o călătorie durează aproximativ o oră, iar un drum costă 5 euro.
Pentru întoarcere, avionul va decola de la Malpensa. Pentru a ajunge aici, de la Milano Cadorna poţi lua trenul Malpensa Express, care te va duce în aproximativ jumătate de oră la aeroport. Un bilet costă 11 euro.
Variante de cazare
NH Milano Touring, 4 stele, preţ 541 euro/camera dublă, cu mic dejun/4 nopţi
Crivi's, 4 stele, preţ 522 euro
Carrobbio, 4 stele, preţ 561 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu