vineri, 22 ianuarie 2016

Larnaca

Printre destinaţiile europene propuse pe lista cu idei de vacanţă pentru luna ianuarie am inclus şi Larnaca, din Cipru, un oraş frumos, care merită vizitat, mai ales pe perioada iernii, atunci când temperaturile de aici sunt numai bune pentru plimbări şi hoinărit.
Larnaca este considerat cel mai vechi oraş din Cipru, având o istorie de peste 6.000 ani. Ca majoritatea oraşelor cipriote este format din două părţi - oraşul vechi, plin cu monumente reprezentative pentru istoria locurilor; şi oraşul modern, care se întinde de-a lungul plajelor şi cuprinde numeroase hoteluri, resorturi şi spaţii pentru distracţie. Promenada este nu numai unul dintre cele mai spectaculoase locuri din oraş, dar şi locul ideal pentru o plimbare de seară atât pentru turişti, cât şi pentru localnici. La marginea oraşului, spre aeroport, se află Salt Lake Larnaca, un loc unde în această perioadă a anului pot fi văzute foarte multe exemplare de flamingo roz, păsări extrem de graţioase.
De asemenea, în Larnaca există două lăcaşe de cult celebre, de religii diferite. Este vorba de Biserica Sf. Lazăr - biserică ortodoxă din secolul al IX-lea, construită pe locul mormântului lui Lazăr, fratele Mariei; Moschee Hala Sultan Tekke - o moschee cocoţată la marginea zonei Salt Lake, pe locul unde se spune că se află mormântul lui Umm Haram, mama profetului Mohamed.
În apropiere de Larnaca există plaje foarte apreciate, iar pentru amatorii de scufundări există numeroase atracţii.
Cum se ajunge la Larnaca?
27 ianuarie: Bucureşti 13.10 - 15.30 Larnaca
31 ianuarie: Larnaca 16.05 - 18.40 Bucureşti
Companiie Wizz Air. Preţ: 99 euro/persoană/dus-întors, fără bagaj de cală.
Aeroportul se află la 6 km vest de centrul oraşului, astfel că ai la dispoziţie fie varianta autobuzului sau chiar şi cea a taxiului.
Variante de cazare
Amorgos Boutique Hotel, 3 stele, preţ 227 euro/camera dublă/4 nopţi, mic dejun inclus
Sun Hall Hotel, 4 stele, preţ 340 euro
The Ciao Stelio Deluxe Hotel, 4 stele, preţ 432 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu