joi, 7 ianuarie 2016

Nu e capătul lumii, e... Cape Town

Pare la capătul lumii, dar nu e chiar aşa... E doar Cape Town, la doi paşi de cel mai sudic punct al continentului african. Cape Town este un oraş splendid din Africa de Sud, dominat de Table Mountain, un loc unde se îmbină exotismul şi cunoaşterea, aventura şi răsfăţul turistic. Aşa că am inclus această destinaţie pe lista cu idei de vacanţă pentru luna ianuarie.
Cape Town are nu numai o poziţie geografică privileagiată, oferind mare şi munte în acelaşi... peisaj, dar şi o serie de atracţii turistice deosebite.
Castelul Bunei Speranţe - este o construcție pentagonală greoaie, impunătoare, așezată în apropierea drumului principal care mărginește zona de coastă. Piatra de temelie a castelului o fost pusă de guvernatorul Zacharias Wagenaar în 1666, construcția fiind terminată în 1679. Bazat pe un plan general cunoscut drept modelul Vauban, castelul are cinci bastioane, fiecare purtând numele unuia dintre cele cinci titluri principale ale lui Willem, prințul de Orania-Leerdam, Oranje, Nassau, Catzenellenbogen și Buuren. Clădirea era construită din lemn, piatră și mortar. Intrarea costă 28 ranzi (ceva mai mult de 3 euro). Canal Walk Shopping Center - este zona comercială din Cape Town, unde se află - atenţie! - peste 400 de mari magazine şi mall-uri, care reunesc toate mărcile celebre ale lumii. Acvariul "Două oceane" - în Cape Town se găseşte un acvariu unic în felul său - Acvariul "Două oceane", unde sunt reproduse foarte fidel ecosistemele din oceanele care se întrepătrund la mică distanţă de metropola sud-africană: Oceanul Atlantic şi Oceanul Indian. Intrarea costă 75 ranzi (aproximativ 5 euro). Cape Town are alte două puncte tari pentru orice turist - faleza şi Table Mountain. Faleza vă oferă posibilitatea de a vă plimba pe marginea oceanului, în vreme ce urcarea cu telecabina pe Table Mountain (costă 195 ranzi dus-întors, aproximativ 14 euro) vă oferă privelişti uluitoare ale oraşului până departe în larg. Insula Robben - găzduia o închisoare temută, mai ales în vreme apartheidului. Aici a fost închis Nelson Mandela, simbolul luptei pentru egalitatea în drepturi indiferent de rasă şi culoare, închisoarea devenind astăzi muzeu. De asemenea, aici există o colonie de foci şi o alta de pinguini, spectacolul lor fiind unul memorabil. Se fac tururi din oraş, cu plecări zilnice la orele 9.00, 11.00 şi 13.00, costul unui bilet fiind de 250 ranzi (aproximativ 17 euro), incluzând feribotul.
Şi în jurul oraşului sunt numeroase atracţii care merită cel puţin câte o zi fiecare: Table Mountain, Capul Bunei Speranţe, parcul Fairy Glen sau parcul Drakenstein Lion (pentru safariuri), coloniile de pinguini din sud.
De asemenea, în Cape Town sunt mai multe plaje, diferite, în funcţie de locul lor, unele putând fi cu ape foarte reci şi valuri mari, altele, dimpotrivă, mai blânde, asemănătoare Mediteranei în zilele ei liniştite.
Se pot face călătorii în larg, cu diverse ambarcaţiuni, existând variante speciale pentru urmărirea spectacolului balenelor în larg. Se fac diverse tipuri de croaziere, inclusiv cu cină romantică, cu vederi incredibile asupra apusului, cu şampanie, costurile croazierelor variind între 90 şi 720 ranzi (aproximativ 6 - 50 euro).
Puteţi vedea Cape Town şi Capul Bunei Speranţe într-o scurtă plimbare cu un elicopter, 15 minute costând 400 ranzi (aproximativ 28 euro) de persoană.
Cum se ajunge la Cape Town?
24 ianuarie: Bucureşti 18.15 - 23.50 Doha 2.00 (25 ianuarie) - 10.50 Cape Town
31 ianuarie: Cape Town 12.20 - 23.00 Doha 7.35 (1 februarie) - 11.40 Bucureşti
Companie: Qatar Airways. Preţ: 725 euro/persoană.
De la aeroport ai varianta unei curse de maxi-taxi, prin Biroul de Informaţii, costul unui bilet fiind echivalentul a 12 dolari/persoană, în vreme ce cu autobuzul din sistemul de transport public, costul este echivalentul a 15 dolari/persoană.
Variante de cazare
Park Inn by Radisson Foreshore, 4 stele, preţ 693 euro/camera dublă, mic dejun inclus/6 nopţi
Protea Hotel Victoria Junction, 4 stele, preţ 617 euro
The Westin, 5 stele, preţ 1.509 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu