sâmbătă, 30 ianuarie 2016

O croazieră exotică în Asia

Un periplu de la Singapore la Hong Kong prin Thailanda, Cambodgia şi Vietnam, totul pe mare, nu poate fi decât un model de vacanţă memorabilă, motiv pentru care am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna februarie. Aşa că am inclus o astfel de croazieră, cu plecarea pe 28 februarie din Singapore, care este operată de compania Seabourn Cruise Line, cu nava Seabourn Sojourn.
Al doilea vas Seabourn din noua clasă de vase, Seabourn Sojourn afost lansat în anul 2010 în mijlocul râului Tamisa, la Londra. La fel ca surorile ei, Seabourn Sojourn îşi încântă pasagerii cu o gamă de locuri publice create peantru a încuraja socializarea relaxată. Una din cele mai deosebite caracteristici ale acestui vas şi a surorilor sale este Seabourn Square, o "sufragerie" ingenioasă care înlocuieşte holul tradiţional de pe vasele de croazieră cu un loc primitor împânzit de fotolii, canapele şi mese de cocktail. Recepţia este o altă surpriză plăcută a acestor vase unde, recepţionerii te invită individual la un birou discret pentru a răspunde tuturor întrebărilor şi cerinţelor.
Itinerariul acestei croaziere este următorul:
28 februarie: Singapore, plecarea ora 16.00
29 februarie: pe mare
1 martie: pe mare
2 martie: Bangkok, 8.00 - 18.00
3 martie: Ko Kood (Thailanda), 8.00 - 17.00
4 martie: Sihanoukville (Cambodgia), 7.00 - 20.00
5 martie: pe mare
6 martie: Ho Chi Minh (Vietnam), sosirea ora 10.00
7 martie: Ho Chi Minh (Vietnam), plecarea ora 16.00
8 martie: pe mare
9 martie: Da Nang (Vietnam), 8.00 - 18.00
10 martie: pe mare
11 martie: Halonga Bay (Vietnam), 7.00 - 20.00
12 martie: pe mare
13 martie: Hong Kong, debarcarea ora 7.00
Tarif
5.728 euro/persoană
Traseu
Singapore. Metropola asiatică merită măcat câteva zile înainte de îmbarcare, aşa că propun următoarea variantă de plecare:
24 februarie: Bucureşti 16.25 - 17.40 (Tarom) Istanbul 1.05 (25 februarie) - 17.55 (Turkish Airlines) Singapore
Preţ: 464 euro/persoană. În plus, ai şansa de a petrece câteva ore în Istanbul şi a admira un apus de soare pe malurile Bosforului.
La Singapore, de la aeroport spre oraş, cel mai comod se ajunge cu trenul, chiar dacă trebuie schimbat trenul la staţia Tanah Merah (a doua de la aeroport). Călătoria durează 30 minute şi costă 1,6 dolari singaporezi (adică, aproximativ 1 euro). O călătorie cu taxiul costă în jur de 40 dolari singaporezi.
Te poţi caza la hotelul Marina Mandarin, 5 stele, şi apoi să porneşti să vezi un oraş încântător. Dintre obiectivele de top din Singapore ar ar merita amintite: Marina Bay - este principala atracţie turistică a metropolei şi unul dintre cele mai celebre locuri de promenadă. Cea mai cunoscută clădire din zonă este Marina Bay Sands Hotel, un hotel de 5 stele, cu piscină pe acoperiş. Tot aici se află Merlion, un simbol al oraşului. Marina Bay este locul pe care cei care au ajuns aici recomandă să-l vizitaţi atât ziua, dar mai ales seara, atunci când totul capătă alte culori, altă spectaculozitate, parcă ar fi cu totul şi cu totul alt loc.
Insula Sentosa - este considerată cea mai importantă atracţie turistică din Singapore. Se află la aproximativ 500 metri de coasta sudică a insulei principale. Pe insula Sentosa se poate ajunge cu telegondola (29 dolari singaporezi, 12 minute), metroul (3 dolari singaporezi, 3 minute) sau pe jos, traversând podul Sentosa Boardwalk, caz în care vei plăti doar o taxă de acces pe insulă de 1 dolar singaporez. Sunt atât de multe atracţii pe această insulă, încât - în mod cert - o singură zi va fi mult, dar mult prea puţin: Butterfly Park (16 dolari singaporezi), acvariul, care este cel mai mare din lume (24 dolari singaporezi), Merlion Plaza, o statuie înaltă de 37 metri, în care se poate intra şi ajunge până în vârf (8 dolari singaporezi), Adventure Park, un parc de distracţii cu numeroase posibilităţi de aventură (intrarea între 5 şi 35 de dolari singaporezi), Universal Studios (74 dolari singaporezi).
Ar mai fi Grădina Botanică, The Flyer (o roată mai mare decât cea din Londra), Grădina Zoologică, Orchard Road (cea mai renumită stradă din Singapore) şi mule, multe altele, astfel că în mod cert nu îţi vor ajunge numai câteva zile.
Bangkok. Destul de întins, Bangkok este un oraş care trebuie explorat la pas. Pe insula Rattanakosin se află oraşul vechi, unde se găseşte şi Marele Palat, aici aflându-se şi cel mai sacru dintre templele budiste. Multe dintre atracţiile capitalei thailandeze sunt în strânsă legătură cu religia: Altarul Erawan, templul Wat Pho (unde se află cea mai mare statui a lui Budha, 46 metri, acoperită cu aur), templul Wat Arun (ideal pentru momentul apusului soarelui). Nu ar trebui să ratezi nici Siam Ocean World (cel mai mare acvariu din sud-estul Asiei), Lumphini Park, o plimbare cu tuk-tuk sau una dintre numeroasele pieţe plutitoare.
Ko Kood (Thailanda). Este una dintre perlele Thailandei, aici găsindu-se plaje spectaculoase, cascade în adevărate parcuri naţionale, iar amatorii de scufundări vor aprecia din plin cele câteva ore petrecute aici.
Sihanoukville (Cambodgia). Şi aici sunt plaje splendide, în plus, ai putea avea ocazii unei excursii unice cu caiacul printre mangrove.
Ho Chi Minh (Vietnam). Capitala Vietnamului are multe de oferit din punct de vedere turistic, iar faptul că vei petrece şi o noapte aici îţi va da posibilitatea să guşti din farmecul vieţii de noapte din acest oraş. Vei avea ocazia de a putea vizita o serie de locuri istorice, legate de Războiul din Vietnam, locuri religioase, pagode, temple, acestora adăugându-li-se şi turnurile moderne, cu vederi panoramice spectaculoase asupra oraşului.
Da Nang (Vietnam). Oraşul se află la gura de vărsare a râului Han în Marea Chinei de Sud, conferind un cadru natural absolut spectaculos. Plaje, poduri spectaculoase, multe obiective religioase, toate acestea se constituie în atracţiile acestei aşezări.
Halonga Bay (Vietnam). Este un loc de o frumuseţe rară şi reprezintă imaginea clasică a acestei zone. Una dintre cele mai apreciate atracţii este plimbarea cu un vaporaş printre insulele din golf. De asemenea, poţi lenevi pe plajă sau la barurile de pe promenadă admirând priveliştea.
Hong Kong. După debarcare, te poţi caza la hotelul Holiday Inn Golden Mile, 4 stele. Hong Kong este o destinaţie turistică de top, unde nu vei şti ce să vezi mai întâi, mai ales dacă te afli la prima experienţă în metropola asiatică. Ar fi de amintit doar promenadele spectaculoase sau punctele de observaţie, fie că este vorba de Sky 100 (platforma de vizitare de la etajul 100 al clădirii ICC), fie că este vorba de Victoria Peak, unde se ajunge cu celebrul funicular care datează din 1888 şi urcă la un unghi incredibil de 45 grade.
Pentru a ajunge din centrul oraşului la aeroport ai două variante: cu trenul Airport Expres (23 minute - 9 euro) sau cu autobuzul (aproximativ 50 minute - 4 euro).
Pentru revenirea în ţară, o variantă bună poate fi următoarea:
16 martie: Hong Kong 11.55 - 17.10 Moscova 9.25 (17 martie) - 11.45 Bucureşti
Companie: Aeroflot. Preţ: 281 euro/persoană. În plus, vei avea ocazia să petreci o seară la Moscova, putând vizita pentru câteva ore măcar Piaţa Roşie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu