duminică, 24 ianuarie 2016

O excursie de o zi din Praga - Telc

O excursie foarte frumoasă de o zi din capitala Cehiei, Praga, se poate face la Telc, o localitate din sudul Moraviei. Sunt două locuri de vis care merită atenţia turistului în această localitate: castelul şi piaţa centrală.
Castelul a fost construit în a doua jumătate a secolului al XIV-lea şi are fortificaţii interesante, iar accesul se face printr-un turn-poartă. De-a lungul timpului s-au tot adăugat diferite elemente sau au fost modificate altele, astfel încât acum castelul are multe de oferit atât din punct de vedere arhitectonic, cât şi istoric. Castelul se poate vizita numai cu ghid, existând două variante de tururi, cu preţuri cuprinse între 90 şi 110 coroane cehe.
Piaţa centrală din Telc este înconjurată de case în stil baroc şi renascentist, foarte bine conservate, cu frontoane înalte şi arcade. În mijlocul pieţei se află Coloana fecioarei, care datează din anul 1717. Datorită frumuseţii şi unicităţii sale, piaţa a fost inclusă pe lista Patrimoniului UNESCO.
La Telc se ajunge destul de anevoios din Praga. O călătorie cu autobuzul durează cam 3 ore şi costă 150 coroane, fiind necesară schimbarea la Jihlava. Varianta cu trenul este şi mai scumpă (252 coroane) şi durează şi mai mult (4-5 ore), fiind necesară schimbarea la Kostelec u Jihlavy.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu