sâmbătă, 20 februarie 2016

Croazieră în Caraibe, de la Miami hai-hui

O croazieră în Caraibe este un adevărat vis, aşa că am inclus o astfel de croazieră pe lista cu idei de vacanţă pentru luna februarie. Se pleacă din Miami, iar croaziera este operată de compania MSC Cruises, cu vasul MSC Divina, şi are ca dată de plecare 27 februarie.
MSC Divina, al 11-lea vas al liniei MSC Cruises, a fost botezat de Sophia Loren la Marsilia, în mai 2012. Modelată după cele două nave surori, MSC Splendida şi MSC Fantasia, Divina are unele îmbunătăţiri remarcabile. La bordul vasului vei găsi un confort modern, o varietate de activităţi sportive şi recreative, divertisment şi chiar miniclub-uri pentru copii şi adolescenţi.Construit cu stil, lux şi atenţie la detalii, pe vasul MSC Divina pasagerii pot experimenta jocurile de noroc în Cazinoul Veneziano sau pot urmări spectacole de muzică şi divertisment în Teatrul Pantheon. Pentru o experienţă glamour, la bordul vasului MSC Divina, pasagerii vor descoperi elegantele scări cu cristale Swarovski. MSC Divina le oferă pasagerilor săi şi experienţa MSC Yacht Club, o experienţă în care aceştia vor beneficia de facilităţi suplimentare şi inclusiv de serviciul unui majordom şi de un restaurant privat. O gamă variată de masaje profesionale şi tratamente wellness se pot experimenta în cadrul MSC Aurea Spa, precum şi o zonă privată doar pentru adulţi pe puntea 18.
Itinerariul acestei croaziere este spectaculos:
27 februarie - Miami, plecarea ora 19.00
28 februarie - pe mare
29 februarie - pe mare
1 martie - Charlotte Amalie, St. Thomas, 9.00 - 18.00
2 martie - San Juan, Puerto Rico, 8.00 - 16.00
3 martie - pe mare
4 martie - Nassau, Bahamas, 9.00 - 18.00
5 martie - Miami, debarcarea ora 7.00
Preţ
- de la 479 euro/persoană
Traseu
Miami. Merită să pleci spre Miami cu câteva zile mai devreme de îmbarcare. O variantă bună ar fi următoarea:
23 februarie: Bucureşti 10.20 - 11.50 Istanbul 13.30 - 19.30 Miami
Companie: Turkish Airlines. Preţ: 791 euro/persoană, incluzând şi zborul de întoarcere, tot prin Istanbul.
De la aeroportul din Miami ai la dispoziţie metroul, dacă mergi spre zona centrală sau în zone deservite de acesta, sau trenul, pentru zonele mai îndepărtate sau unde nu ajunge metroul. Te poţi caza la hotelul InterContinental, 5 stele. Miami este o mare metropolă americană, dar şi o destinaţie turistică de invidiat. E greu de spus cu ce ar trebui să începi când te afli pentru prima dată la Miami... Miami Beach este una dintre cele mai populare zone, cu plajele sale spectaculoase. Există în Miami un acvariu, o grădină zoologică, un cartier numit Mica Havană, iar oficiile de turism de aici organizează numeroase tururi, mai ales cu vaporaşe. De asemenea, merită să ajungi la Key West.
Charlotte Amalie, St. Thomas. Cel mai important punct de atracţie turistică din capitala Insulelor Virgine Americane este Castelul Bluebeard's, dar şi fortul Christian, sinagoga sau plajele merită să zăboviţi câteva ore.
San Juan, Puerto Rico. Un adevărat paradis, San Juan este cel mai important oraş de pe principala insulă Puerto Rico. Este un oraş frumos, cu o arhitectură specific colonială, în apropiere aflându-se Citadela "El Morro". Mai sunt şi alte forturi, câte palate, biserici, dar mai ales o mulţime de plaje incredibil de frumoase.
Nassau, Bahamas. Este capitala statului Bahamas, aflându-se pe insula New Providence. Merită să descoperi acest oraş într-o plimbare, partea veche, unde se află şi clădirea Parlamentului, fiind cea mai spectaculoasă. La Grădina Zoologică (intarea costă 15 dolari) ai ocazia să vezi şi un show flamingo, iar un  muzeu inedit este cel al piraţilor, unde pentru 12 dolari vei cunoaşte mai îndeaproape tot ceea ce înseamna activitatea de pirat. De asemenea, poţi urca la fortul Fincastle, de unde imaginea panoramică este senzaţională.
Miami. După debarcare te poţi caza la acelaşi hotel şi poţi vedea ce nu ai apucat să vezi înaintea de îmbarcare sau să revezi ce ţi-a plăcut.
Pentru întoarcerea în ţară, varianta propusă este următoarea:
6 martie: Miami 21.30 - 16.00 (7 martie) Istanbul 19.00 - 20.20 Bucureşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu