duminică, 28 februarie 2016

La Atena, de Ziua Greciei

Printre ideile de vacanţă pentru luna martie, pe lista festivalurilor şi concertelor am inclus şi Ziua Greciei, care are loc pe 25 martie şi care poate fi prilejul unei minivacanţe deosebite. Nu ştiu dacă toţi îşi celebrează Ziua Naţională aşa cu o fac francezii pe 14 iulie, dar grecii sunt destul de naţionalişti pentru a oferi momente de neuitat celor care se vor afla în capitala vechii Elade la acel moment festiv pentru ei.
Prezenţa la Atena este un excelent prilej pentru a vedea sau revedea acest frumos oraş. De departe Acropole este cea mai cunoscută atracţie turistică a Atenei, locul unde realmente te întâlneşti cu istoria, dar şi de unde ai o panoramă senzaţională asupra oraşului. În afara obiectivelor legate de perioada antică a Eladei, merită Piaţa Syntagma, Grădina Naţională, dar rezervă-ţi timp şi pentru o plimbare prin cartierele Plaka, Monastiraki sau Thissio.
Cum se ajunge la Atena?
Cu avionul:
22 martie: Bucureşti 10.55 -  12.30 Atena
26 martie: Atena 8.40 - 10.15 Bucureşti
Companie: Aegean Airlines. Preţ: 142 euro/persoană.
De la aeroport în oraş sunt 35 km pe care îi poţi face în mai multe variante: cu autobuzul (X93, X95, X96, X97), cu metroul (linia 3 - 8 euro), cu trenul (călătoria durează o oră şi 34 de minute şi leagă aeroportul de Gara Centrală, dar şi de portul Pireu) sau cu taxiul (35 euro - ziua, 50 euro - noaptea).
Variante de cazare
Royal Olympic Hotel, 5 stele, preţ 648 euro/camera dublă/4 nopţi
Hotel Fresh, 4 stele, preţ 392 euro, mic dejun inclus
Golden Age Hotel, 4 stele, preţ 340 euro, mic dejun inclus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu