sâmbătă, 6 februarie 2016

La Florenţa, pentru un meci de fotbal din campionatul Italiei

Am avut ocazia în urmă cu câteva luni să ajung la Florenţa, un oraş absolut fascinant, astfel că aş reveni cu mare plăcere oricând în capitala toscană, mai ales dacă ar fi şi vorba de un meci de fotbal din campionatul Italiei, aşa că am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna februarie partida Fiorentina - Napoli, care va avea loc la Florenţa pe 29 februarie, de la ora locală 21.00.
Florenţa este un oraş... greu de definit. Să spui că este un muzeu în aer liber, parcă e puţin, orice alte epitete sunt prea palide faţă de tot ceea ce îţi oferă acest oraş. Aşa că Florenţa este... Florenţa! Şi atât!
Iar dintre locurile pe care nu ar trebui să le ratezi sub nici o foră se numără Domul (catedrala Santa Maria del Fiore), Santa Croce, Palazzo Uffizi şi Pitti, Ponte Vecchio, Piazza della Signoria cu Palazzo Vecchio, iar peste tot Piazzale Michelangelo, locul din care se vede cel mai frumos întreg oraşul, iar seara - un apus memorabil. Înainte sau după urcarea în Piazzale Michelangelo, merită să te opreşti la Gelateria Vivaldi de pe Via dei Renai.
La meci
Partida Fiorentina - Napoli are loc pe 29 februarie, de la ora locală 21.00, pe Stadio "Artemio Franchi". Autobuzele 7, 10, 17 sau 20 ajung în zona stadionului. Biletele se găsesc pe secţiunea special creată pe site-ul clubului toscan - it.violachannel.tv. Preţurile biletelor variază între 20 şi 235 euro.
Cum se ajunge la Florenţa?
Există curse directe ale operatorului low cost Blue Air, o variantă bună fiind următoarea:
26 februarie: Bucureşti 8.40 - 9.55 Florenţa
2 martie: Florenţa 17.50 - 20.50 Bucureşti
Companie: Blue Air. Preţ: 80 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroport există autobuze care face legătura cu zona centrală, costul unui bilet fiind de 6 euro.
Variante de cazare
Laurus Al Duomo, 4 stele, preţ 607 euro/camera dublă, cu mic dejun inclus/5 nopţi
Hotel Roma, 4 stele, preţ 716 euro
Grand Hotel Minerva, 4 stele, preţ 551 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu