joi, 4 februarie 2016

La Munchen, la Strongbeer Festival

Dacă te uiţi în calendar e iarnă, dar treptat-treptat încep să se apropie evenimentele care coincid cu venirea primăverii - festivalurile de tot felul. Iar dacă e vorba de Germania, mai ales de Bavaria, atunci nu poate fi decât un festival asociat cu berea. Este Strongbeer Festival, care are loc la Munchen, în perioada 19 februarie - 19 martie, şi pe care l-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna februarie.
Munchen este un oraş care merită văzut. Piaţa sa centrală, Marienplatz, cu sediul Primăriei, care aminteşte de clădirea foarte asemănătoare din Bruxelles, dar şi cu o frumoasă catedrală, precum şi multe alte obiective aşteaptă să fie descoperite. Iubitorii automobilelor pot vedea Muzeul BMW, cei ai fotbalului Allianz Arena. În Munchen sunt numeroase alte muzee, parcuri, palate, un Arc de Triumf, iar o plimbare prin centrul vechi se poate transforma în ceea ce mulţi socotesc ca fiind cea mai apreciată atracţie turistică a oraşului, mai ales dacă vremea este bună, cerul senin şi - din loc în loc, printre clădiri - poţi vedea Alpii.
La festival
Strongbeer Festival sau Starkbierzeit este mai vechi decât mai celebrul său confrate din toamnă - Oktoberfest, dar în acelaşi timp este mai apreciat de localnici, tocmai pentru că nu este încă atât de frecventat de turişti. Tocmai din acest motiv, la acest festival poţi simţi mai real atmosfera bavareză. Sunt corturi peste tot ale producătorilor de bere germani, intrarea este modică, iar o bere este mai ieftină decât la Oktoberfest, între 6-8 euro, faţă de 9-11 euro.
Cum se ajunge la Munchen?
18 februarie: Bucureşti 8.25 - 9.35 Munchen
23 februarie: Munchen 10.25 - 14.20 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ: 134 euro/persoană.
De la aeroportul din Munchen pentru a ajunge în oraş, cea mai bună variantă este cu trenul S-Bahn, liniile S1 sau S8. O călătorie durează 40 minute şi costă 9,20 euro.
Variante de cazare
NH Deutscher Kaiser, 4 stele, preţ 509 euro/camera dublă/5 nopţi
Four Points by Sheraton, 4 stele, preţ 476 euro
Le Meridien, 5 stele, preţ 526 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu