miercuri, 10 februarie 2016

La Zermatt

Una dintre cele mai frumoase staţiuni din Elveţia este Zermatt, aşa că fie vară, fir iarnă, un sejur aici este memorabil, aşa că am inclus această destinaţie pe lista cu idei de vacanţă pentru luna februarie.
Zermatt este o staţiune montană, astfel că modul de petrecere a timpului liber este unul specific. Trebuie să ai în vedere că în Zermatt nu sunt permise maşinile - doar unele electrice şi trăsurile, acestea sunt singurele permise pe străzile cochetei staţiuni elveţiene. Poţi urca pe numeroase piscuri din jurul staţiunii cu ascensoare, funiculare, telecabine şi orice modalitate de a urca ai alege sau price pisc, priveliştea va fi de neuitat fie vară, fie iarnă.
Staţiunea este străjuită de celebrul pisc Matterhorn, celebru pentru că este considerat a fi cel mai fotografiat vârf din Alpi. Are o altitudine de 4.478 metri, iar în apropierea sa se află staţia de telecabină situată la cea mai mare altitudine din Europa - 3.883 metri. Se poate ajunge aşadar cu telecabina până aici, iar priveliştea unică şi posibilitatea de a vedea dintr-o singură privire vârfuri ale Alpilor din Franţa, Italia şi Elveţia, te va face să nu regreţi costul telecabinei.
Direct din staţiune, în numai 5 minute, printr-un funicular subteran se ajunge pe Platoul Sunnegga, locul de plecare spre numeroase călătorii, dar şi un punct de unde imaginea panoramică, numai cu munţi de jur-împrejur, este una memorabilă.
Există şi un muzeu Matterhorn, care povesteşte istoria locurilor dominate de maiestuosul pisc, iar oferta pentru turişti este extrem de generoasă, organizându-se tot felul de drumeţii, activităţi şi tururi. Dar cea mai plăcută activitate din Zermatt este gratuită - plimbarea pe străduţele sale cochete, de unde poţi admirapiscurile semeţe din jur.
Cum se ajunge la Zermatt?
Cea mai la îndemână posibilitate de a ajunge la Zermatt este cu avionul la Geneva, apoi cu trenul, via Vis şi Brig. Călătoria în sine cu trenul în Elveţia este un adevărat răsfăţ. Poţi obţine programul complet, detalii şi tarife - rail.ch.
Pentru a ajunge cu avionul la Geneva, o bună variantă poate fi următoarea:
26 februarie: Bucureşti 9.10 - 10.50 Geneva
1 martie: Geneva 11.45 - 15.15 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ: 248 euro/persoană.
De la aeroportul din Geneva pentru a ajunge în oraş, implicit la gară, poţi lua trenul, existând un automat pentru bilete gratuite până în zona centrală, acolo unde se află şi gara.
Variante de cazare
Grand Hotel Zermatterhof, 5 stele, preţ 1.456 euro/camera dublă, cu mic dejun inclus/3 nopţi (26-29 februarie)
Bristol, 3 stele, preţ 798 euro
Mirabeau, 4 stele, preţ 1.430 euro
Ultima noapte a sejurului ar fi de preferat să o petreci la Geneva, atât pentru a ajunge uşor la avion, cât şi pentru că Geneva merită!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu