luni, 15 februarie 2016

Poveşti de călătorie - Hotelurile Franţei, Bordeaux

Am ajuns la Bordeaux, CEL MAI FRUMOS ORAŞ FRANCEZ DINTRE CELE VIZITATE ACUM O LUNĂ, unde am găsit CEL MAI FRUMOS DINTRE CELE PATRU HOTELURI!
Paradoxal, şi cel la care M-AM ENERVAT CEL MAI MULT, întrucât, ajungând duminica după ora prânzului, NU MAI ERA NIMENI LA RECEPŢIE, lucru pe care nu l-aş fi bănuit. Vă reamintesc că eram oarecum şi contra cronometru, întrucât în mai puţin de trei ore ÎNCEPEA MECIUL DE FOTBAL BORDEAUX - MONTPELLIER, la care ţineam să merg, şi HABAR N-AVEAM CUM SĂ AJUNG LA STADION!
Iată-mă, aşadar, cu bagajele ÎN FAŢA UNEI UŞI ÎNCUIATE! Nu ştiam ce să fac, ERA PENTRU PRIMA DATĂ CÂND MI SE ÎNTÂMPLA AŞA CEVA! Vedeam că există ceva asemănător cu un interfon şi aveam să aflu ulterior că acolo trebuia tastat CIFRUL NECESAR DESCHIDERII UŞII. Noroc că după vreo cinci minute, în care strigasem de câteva ori, cu toată forţa pe care ţi-o dă disperarea, Y A-T-IL QUELQU'UN ICI?, şi-a făcut apariţia o familie cazată aici, care m-a lămurit că cifrul este 2412 şi că, odată ajuns în hol, trebuia să-mi anunţ sosirea la un număr de telefon, pe care mi l-a şi dat. Din păcate, respectivul domn a confundat NUMĂRUL DE CARE AVEAM NEVOIE cu CEL DE LA RECEPŢIE, la care evident că nu răspundea nimeni. Astfel încât M-AM ENERVAT ŞI MAI TARE, ASCULTÂND PENTRU CÂTEVA MINUTE BUNE, PE BANII MEI, VOCEA UNUI ROBOT CARE NU MĂ PUTEA AJUTA CU NIMIC!!!
Şansa îi ajută însă pe cei cutezători şi perseverenţi. Dumnezeu îmi arăta că nu m-a uitat, întrucât îşi fac apariţia două femei de serviciu ale hotelului, care tocmai îşi terminaseră ziua de lucru. Ele îmi arată un afiş, pe care era menţionat numărul la care trebuia să sun. Şi astfel, conversând cu o doamnă pe care, dacă n-ar fi fost duminică după prânz, aş fi găsit-o la recepţie, am aflat cifrul unui safe. Pe care l-am deschis şi în care erau mai multe plicuri. Printre ele - unul cu numele meu, numărul camerei şi cheia mult dorită! Aşa că AM RĂSUFLAT UŞURAT, iar după vreo jumătate de oră PORNEAM LA DRUM SPRE NOUVEAU STADE DE BORDEAUX!
Ce minunate sunt hotelurile din Franţa!
Dan Culicovschi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu