duminică, 13 martie 2016

Croazieră în zona Golfului

În condiţiile în care la noi încă este vreme capricioasă, o croazieră în zona Golfului Persic ar putea fi o modalitate excelentă de vacanţă, astfel că am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna martie o croazieră pe traseul Dubai - Muscat - Abu Dhabi - Dubai, plecarea fiind pe 28 martie. Croaziera este realizată de compania Royal Caribbean Cruise Line, cu nava Splendour of the Seas.
Nava Splendour of the Seas este parcă special creată pentru a admira splendorile lumii, având sute de ferestre, care mai de care mai spectaculoase. Nava îţi oferă posibilitatea de a relaxa la Solarium, pe marginea piscinei ce poate fi acoperită sau nu, îţi poţi încearca norocul pe terenul de mini-golf sau pe peretele de căţărare, sau de ce nu, revitalizează-te la Virtality Spa. Acum sunt chiar mai multe facilităţi la bord pe care le vei îndrăgi cu siguranţă, printre care: Chops Grille, noul R Bar, un ecran imens pe marginea piscinei unde rulează filme noi zi şi noapte şi o creşă pentru cei mai mici pasageri.
Traseul
28 martie: Dubai, plecarea ora 18.00
29 martie: Khasab (Oman), 8.00 - 17.00
30 martie: Muscat (Oman), sosirea ora 9.00
31 martie: Muscat (Oman), plecarea ora 18.00
1 aprilie: pe mare
2 aprilie: Abu Dhabi, 8.00 - 18.00
3 aprilie: Dubai, debarcarea ora 8.00
Preţ
Tarifele începe de la 577 euro/persoană, în cabină dublă interioară.
Itinerariu
Dubai. Acest oraş este mult prea frumos pentru a nu plecă cu câteva zile buna înaintea îmbarcării:
24 martie: Bucureşti 14.35 - 21.20 Dubai
Companie Wizz Air. Preţ: 280 euro/persoană, fără bagaj de cală. Wizz Air aterizează pe Al Maktoum, iar de aici există varianta unui autobuz până la mall-ul Ibn Battuta, iar de aici cu metroul sau alte autobuze.
Te poţi caza la hotelul Flora Al Barsha, 4 stele.
În Dubai sunt foarte multe lucruri de văzut - de la zona veche, la mult mai noua Miracle Garden, de la Burj Al Arab la Burj Khalifa, cu fântâna sa absolut spectaculoasă, dar mai ales cu mall-ul său.
Khasab. Oraşul aparţine de Oman, iar aici sunt de văzut Castelul Khasab, construit de portughezi în secolul al XVII-lea, mai multe forturi, dar şi portul şi moscheea.
Muscat. În Muscat sunt mai multe forturi frumoase, dar şi interesante. De asemenea, Marea Moschee, dar şi faleza, cu imagini desprinse din poveştile cu 1001 nopţi.
Abu Dhabi. Punctul de maximă atracţie turistică este Marea Moschee Sheikh Zayed - una dintre cele mai opulente şi interesante moschei din întreaga lume. Construcţia sa a început în anul 1996, a fost finalizată în 2007, iar în momentul de faţă are o capacitate de 41.000 de oameni şi poate fi vizitată zilnic. Intrarea pentru non-musulmani este limitată dimineaţa. Intrarea este gratuită. Se impun câteva cifre pentru a prezenta grandoarea acestei moschei: curtea interioară are 17.000 mp, moscheea are 4 minarete şi 82 de domuri de un alb impecabil, în interior sunt 7 candelabre, cel mai mare având 10 metri diametru şi 12 tone, precum şi un covor cu o suprafaţă de 5.700 mp şi care are aproximativ 36 de tone! De asemenea, Palatul Emiratelor este un alt loc unde opulenţa, bogăţia şi extravaganţa apar ca repere ale culturii arabe. Este unul dintre cele mai luxoase şi elegante hoteluri din lume, totul fiind acoperit cu aur. La fel ca în cazul Marei Moschei, cifrele sunt absolut impresionante... Câteva exemple: suprafaţa desfăşurată este de 1 milion de metri pătraţi, are propriul heliport, propriul port pentru yachturi, o parcare subterană pentru 2500 de maşini, un kilometru de plajă privată, iar cel mai mare apartament are 680 mp! Tot în Abu Dhabi ar mai fi Ferrari World, dar şi Corniche, cu panorame senzaţionale.
Dubai. După debarcare te poţi caza la acelaşi hotel şi să te bucuri de frumuseţea Dubaiului.
Varianta de întoarcere, tot cu Wizz Air, de pe acelaşi aeroport, este urătoarea:
4 aprilie: Dubai 21.30 - 1.50 Bucureşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu