duminică, 6 martie 2016

Jurnal de călătorie, Italia 2015 - Veneţia, Ponte dei Sospiri

Este unul dintre cele mai cunoscute locuri din Veneţia, dar nu neapărat pentru că ar fi foarte spectaculos în sine, ci datorită legendei create în jurul său. Această punte a fost construită în jurul anului 1600 pentru a uni peste un canal camerele de interogare din Palatul Dogilor cu închisoarea.
Dar denumirea actuală i-a fost dată în secolul al XIX-lea de Lord Byron, într-un poem foarte frumos.
Legenda ţesută în jurul ei este cea care "vinde" cel mai bine acest simbol, atrăgând mii de turişti zilnic. Astfel, legenda spune că numele său se referă la suspinele condamnaților la moarte care mergeau pe ultimul drum de la Palatul Dogilor către locul în care erau executați. Astfel, ei puteau să vadă pe Puntea Suspinelor pentru ultima oară lumina soarelui, priveliștea mirifică a lagunei și insula San Giorgio Maggiore. Cu toate acestea, legenda pare total lipsită de temei, deoarece din interiorul pasajului se vede foarte puțin în exterior. Termenul sospiri indică ultimele respirații ale condamnatului către lumea liberă, pentru că o dată condamnat în Republica Dogilor nu te mai puteai întoarce înapoi.
Acum în ceea ce ne priveşte, în prima zi era atât de înghesuială pe Ponte della Paglia încât greu puteai realiza o fotografie în care să nu mai apară şi vreun coreean sau mai ştiu eu ce altă naţie de turist. În schimb, a doua zi dis-de-dimineaţă, atunci când am revenit în zonă, atmosfera era mult mai calmă şi te puteai bucura în voie de minunăţiile Veneţiei. Un argument în plus pentru cazarea pe insulă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu